Henkilöstöjohtaminen, KTM
Syvennä osaamistasi
Henkilöstön merkitys strategisesti tärkeimpänä kilpailukeinona on nostanut henkilöstöjohtamisen tärkeään rooliin työelämässä. Henkilöstöjohtamisella huolehditaan yrityksen strategian ja toiminnan edellyttämästä osaamisesta ja työvoimasta. Henkilöstön osaamiseen ja hyvinvointiin panostetaan työpaikoilla yhä enemmän – vain hyvinvoiva ja osaava työntekijä voi tuoda hyvän panoksen organisaatioon.
3 hyvää syytä valita Vaasan kauppatieteet
Työelämään valmis henkilöstötyön asiantuntija
Henkilöstöjohtamisen vastuualueita ovat strateginen henkilöstöjohtaminen, muutoksen johtaminen, henkilöstötoiminnot ja työntekijöiden ohjaus. Perinteiset henkilöstötyön osa-alueet, kuten henkilöstön hankinta, suorituksen johtaminen, kehittäminen, palkitseminen sekä työhyvinvoinnista huolehtiminen, ovat maisteriohjelmassa erityisen tarkastelun kohteena.
Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelmassa saat vankan teoreettisen perustan henkilöstöjohtamisen kohteena olevista ilmiöistä, prosesseista ja roolista liiketoiminnan kokonaisuudessa. Ohjelman opinnot kehittävät taitoa ymmärtää, analysoida, soveltaa ja kehittää henkilöstötyötä yrityksessä tai organisaatiossa ja tarjoavat akateemiset valmiudet henkilöstöjohtamisen tieteelliseen tutkimukseen.
Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelmassa on kaksi keskeistä ydinoppimisprosessia: henkilöstöjohtaminen ja organisaation kehittäminen.
Henkilöstöjohtaminen (HRM) sisältää peruselementit, joiden avulla voidaan ymmärtää, analysoida ja kehittää päivittäistä ja strategista henkilöstötyötä ja –käytänteitä. Strateginen henkilöstöjohtaminen on erillinen osa henkilöstöjohtamista, jossa korostuu mm. HR –prosessien integrointi (esim. suorituksen johtaminen ja palkitseminen) ja henkilöstöjohtamisen ja tuloksellisuuden välinen yhteys. Lisäksi ymmärrys osaamisen kehittämisestä ja esimiestyön kehittämisestä korostuu.
Organisaation kehittäminen on suunnitelmallista toimintaa, jossa käytetään käyttäytymistieteellisiä tietoja ja taitoja organisaation toiminnan kehittämiseen. Opiskelijat hahmottavat mm. työhyvinvointiin vaikuttavia asioita esimerkiksi esimiestyön ja organisaatiokäyttäytymisen näkökulmista. Opiskelijat ymmärtävät HR:n roolin muutosjohtamisessa ja osaamisen kehittämisessä. Projektiosaaminen auttavaa opiskelijoita organisaation kehittämispyrkimyksissä.
Lisätietoja ohjelmasta ja valintaperusteet näet Opintopolusta.
Sinusta voi tulla
♥ henkilöstökonsultti- tai asiantuntija ♥ henkilöstön kehittämispäällikkö ♥ henkilöstöpäällikkö- tai johtaja ♥ henkilöstösuunnittelija ♥ koulutussuunnittelija ♥ viestintäpäällikkö ♥
Lue valmistuneiden tarinat

Risto Mäkinen arvostaa erityisesti Vaasan yliopiston käytännönläheistä opetusta. Niistä opeista on ollut paljon hyötyä työelämässä. Opiskelijaporukasta löytyi myös joukko elinikäisiä ystäviä, joiden kanssa yhteyttä pidetään edelleen.

Kukka Lehtimäki valitsi tilintarkastuksen opintosuunnakseen peruskurssilla heränneen mielenkiinnon perusteella. Valinta antoi kimmokkeen antoisalle viiden vuoden matkalle tilintarkastustyöhön sekä nykyiseen tehtävään business controllerina.

Klaus Koskelan työpaikalla Wärtsilässä puhutaan päivittäin liki kolmeakymmentä eri kieltä. Monipuoliset työtehtävät taloushallinnon parissa sekä kansainvälinen työympäristö innostavat oppimaan töissä joka päivä jotain uutta. Yliopisto on antanut…

Vaasan yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi valmistunut ja vuoden alumniksi 2018 valittu Samuli Manninen luo uraa pakkausten internetiin keskittyvällä Magic Add -yrityksellään.
Hae ohjelmaan
Lisätietoja ohjelmasta ja tarkat valintaperusteet näet Opintopolku.fi-palvelusta.
Valintaperusteet lyhyesti
Alta näet valintaperusteiden pääkohdat lyhyesti. Kokonaisuudessaan valintaperusteet esitellään Opintopolussa.
Sisäänotto
noin 15
Maisterihakuun voi osallistua myös sellainen hakija, jonka hakuperusteena oleva tutkinto ei ole valmis hakuajan päättymiseen mennessä.
Ko. hakijoiden hyväksyntä tutkintoon on ehdollinen siten, että lopullinen
opinto-oikeus myönnetään vasta, jos opiskelija saa tutkintotodistuksen ja
toimittaa siitä kopion yliopiston hakijapalveluihin viimeistään 30.7.2021
mennessä ja jos hakijan valintaperusteiden mukaisesti saavuttama pistemäärä
on vähintään sama kuin kevään 2021 maisterivalinnassa kyseessä
olevaan maisteriohjelmaan viimeiseksi hyväksytyllä hakijalla.
Valintaryhmät
- Soveltuvan alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon (yliopistotutkinnon) suorittaneet
- Soveltuvan tradenomin tutkinnon suorittaneet
1. Soveltuvan alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon (yliopistotutkinnon) suorittaneet
Hakijalta edellytetään vähintään 35 opintopistettä kauppatieteiden opintoja, joista vähintään 25 op johtamisen opintoja. Valinnassa huomioitavat opinnot voivat sisältyä hakuperusteena olevaan tutkintoon tai olla suoritettu sen lisäksi.
Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen aikaisemmista suorituksista saamiensa pisteiden sekä motivaatiokirjeestä saamiensa pisteiden yhteenlasketun summan perusteella (yhteensä enintään 34 pistettä):
- Liiketaloustiede: johtamisen opintojen laajuus
(25-60 op, enintään 12 pistettä) - Liiketaloustiede: johtamisen opintojen opintomenestys
(keskiarvo 3,5-5, enintään 12 pistettä) - Muiden kauppatieteellisten opintojen opintopistemäärä
(10-50 op, enintään 8 pistettä). - Hakijan motivaatio (motivaatiokirjeen pisteytys) 0-2 pistettä
Tasapistetilanteessa painotetaan johtamisen opintojen opintomenestystä. Mikäli hakijoita on tämänkin jälkeen tasapistetilanteessa, huomioidaan alemman korkeakoulututkinnon keskiarvo. Mikäli eroa ei senkään perusteella
voida tehdä, ei hyväksytä ketään tasapisteissä olevista hakijoista.
2. Soveltuvan tradenomin tutkinnon suorittaneet
Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelmaan valintaperusteena on soveltuva liiketalouden tradenomin tutkinto.
Valinnassa huomioon otettavat opinnot voivat sisältyä hakuperusteena olevaan tutkintoon tai olla suoritettu sen lisäksi.
Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen aikaisemmista suorituksista saamiensa pisteiden sekä motivaatiokirjeestä saamiensa pisteiden yhteenlasketun summan perusteella (yhteensä enintään 34 pistettä):
- Liiketaloustiede: johtamisen opintojen laajuus
(25-60 op, enintään 12 pistettä) - Liiketaloustiede: johtamisen opintojen opintomenestys
(keskiarvo 3,5-5, enintään 12 pistettä) - Tradenomin tutkinnon opinnäytteen arvosana
(4-5, enintään 8 pistettä) - Hakijan motivaatio (motivaatiokirjeen pisteytys) 0-2
Tasapistetilanteessa painotetaan johtamisen opintojen opintomenestystä. Mikäli hakijoita on tämänkin jälkeen tasapistetilanteessa, huomioidaan koko tradenomin tutkinnon keskiarvo. Mikäli eroa ei senkään perusteella
voida tehdä, ei hyväksytä ketään tasapisteissä olevista hakijoista.
Lisätietoa hakemisesta ja opinnoista
Kysy lisää!
Hakijapalveluista voit kysyä muun muassa hakukelpoisuuteen, hakuaikaan, valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja valinnan tuloksiin, opiskelupaikan vastaanottamiseen, opintojen aloittamiseen ja yliopistoon kirjoittautumiseen liittyviä kysymyksiä.
Vaasan yliopisto, Hakijapalvelut
sähköposti: hakijapalvelut(at)univaasa.fi
puh: 029 449 8005
Postiosoite:
Vaasan yliopisto
Hakijapalvelut
PL 700
65101 Vaasa
Opintohallinnon henkilökunnalta saat neuvoja opiskelijavalintaan, tutkinnon sisältöihin ja esimerkiksi aikaisempien opintojen hyväksilukemiseen liittyvissä asioissa.
Koordinaattori
puh: 029 449 8162
Sähköposti: neuvonta.kauppatieteet(at)univaasa.fi