LUMA-keskus Pohjanmaa

#lumapohjanmaa #ylikivayliopisto

Oivalluksia etsimässä

Millaisia taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Millainen rooli on teknologialla? LUMA-keskus Pohjanmaan tehtävänä on edistää lasten ja nuorten luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista. Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomea, johon kuuluu yhteensä 13 keskusta suomalaisten yliopistojen ja yliopistokeskusten yhteydessä.

Ajankohtaista

Syksyn 2020 ohjelmaa ja uunituore esittelyvideo

Kesä alkaa kääntyä kohti loppuaan ja on aika aloittaa uusi syyslukukausi 2020. Olemme innolla ja toiveikkaana suunnitelleet tulevaa syksyä. Käy kurkkaamassa syksyn tulevaa ohjelmaa. Luvassa on jotain vanhaa ja paljon uutta!

Lisäksi haluamme esitellä teille, mItä me oikein teemme? Tutustu työpäiviimme katsomalla uunituore esittelyvideo youtube-kanavallamme.

Tapahtumakohtaiset tarkemmat tiedot päivitetään tälle sivustolle ja sosiaalisen median kanaville, joten pysykäähän kuulolla. Erittäin hyvää lukuvuoden alkua kaikille!

 

kaksi naista kävelee hallissa

Sphero-robottipalloja ja ipadejä

Sphero-robottipallokiertue valtaa maakunnan kouluja

Paljon suosiota viime syksynä saanut Sphero-robottipallokiertue starttaa syyskuussa! Pyydä meidät vierailulle koulullesi vetämään tunti graafisen ohjelmoinnin ja robotiikan parissa. Katso tarkemmat tiedot kiertueesta ja varattavissa olevista aamupäivistä.

Ilmoittautuminen vierailukouluksi alkaa 17.8.2020 ja päättyy 4.9.2020 tai kun paikat ovat täynnä. Ilmoittaudu kiertueelle ja palaamme asiaan viimeistään loppuviikosta viikolla 36. 

LUMATIKKA – Matematiikan opetuksen ja oppimisen täydennyskoulutusohjelma

Mietityttääkö matematiikan opetus? Tarvitsetko neuvoja matemaattisista oppimisvaikeuksista kärsivän tukemiseksi? Janoatko käytännöllisiä vinkkejä toiminnallisen ja tutkivan matematiikan opetuksen toteuttamiseksi? Kaipaatko esimerkkejä ohjelmointitehtävistä? Tarvitsetko lisää keinoja myötävaikuttaa oppijoiden matikkainnostusta ja motivaatiota? Haluatko uusia näkökulmia matematiikan opetukseen? LUMATIKKA-verkkotäydennyskoulutuksessa saat vastauksia näihin ja moniin muihin matematiikan opetukseen liittyviin kysymyksiin!

Maksuttomaan matematiikan opetuksen täydennyskoulutukseen pääsee nyt ilmoittautumaan. Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutus toteutetaan sekä suomeksi että ruotsiksi. Koulutus on Opetushallituksen rahoittama. Ohjelman toteuttavat seitsemän yliopistoa ja ammattikorkeakoulua LUMA-keskus Suomi-verkoston koordinoimana.

Ilmoittaudu verkko-opintoihin viimeistään 30.8.2020 mennessä osoitteessa https://lumatikka.luma.fi/ilmoittautuminen/. Tervetuloa verkkokursseille kehittämään matematiikan opetustasi!


Lisätietoja: https://lumatikka.luma.fi | info@lumatikka.luma.fi

Poika reppu selässä ja Lumatikan logo

Lapset tutkii mikroskoopilla kivikasveja ohjaajan opastuksella

Tervetuloa vierailulle Vaasan yliopistoon ja SAGA-tiedeluokkaan!

Yksi ydintoimintaamme on vastaanottaa vierailuryhmiä kouluista ja päiväkodeista sekä sukeltaa heidän kanssaan luonnontieteiden ja teknologian maailmaan. Miten roboteilla voi tehdä taidetta? Entä saatteko ratkottua kaikki ScienceRacen haasteet? Tutusta tarkempaan opintokäynnin ohjelmatarjontaan, valitse omasi sekä sovi vierailuaikasi yhteydenottolomakeella. 

Seuraa somessa

Tilaa kansallinen LUMA-uutiskirje

Oletko kiinnostunut saamaan sähköpostitse tietoa matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opetuksen ajankohtaisista asioista, tarjonnasta lapsille ja nuorille sekä tuesta opettajille eri asteilla? Tilaa kansallinen LUMA-uutiskirje. LUMA-keskus Suomi voi lähettää tilaajille uutiskirjeitä eri kohderyhmille roolista ja maakunnasta riippuen eri aikavälein.