Lainaksi!- toiminta ja materiaalit

Tällä sivulla on tietoa Lainaksi!- toiminnasta. Lisäksi sivulle on koottu LUMA-keskus Pohjanmaa itse tuottamaa materiaalia sekä linkkejä sivustoille, joilla on hyvää aineistoa LUMA-aineisiin liittyen. Sivun sisältö on suunnattu osittain opetustyön tueksi, mutta sisältöä voi hyödyntää jokainen, joka halua omatoimisesti harrastaa tiedetutkimusta ja saada ideoita ja vinkkejä teknologian käyttöön kotona.

Lainaksi! -toiminta

Käynnistämme toivotun Lainaksi!- toiminnan 1.9.2020 ja tarjoamme oppimisyhteisöille mahdollisuutta lainata oppimisvälineitämme omaan päiväkotiin tai kouluun. Tarkemmat tiedot toiminnasta ja sen ehdoista ja säännöistä julkaistaan tälle sivulle elokuun 2020 aikana. 

Materiaalia opetustyön tueksi

LUMA SUOMI -ohjelmat materiaalit

LUMA SUOMI -ohjelman materiaalit: materiaalia matematiikkaan, ympäristökasvatukseen, tutkivaan oppimiseen ja teknologiakasvatukseen esi- ja perusopetukseen.

Esimerkkejä ohjelmassa tuotetuista materiaaleista:

Koulutuksesta kouluun -hankkeen materiaalit: tutkimuksellisia opetuskokonaisuuksia eheyttävään luonnontieteiden opetukseen peruskouluun. Osa materiaaleista sovellettavissa myös varhaiskasvatukseen.

Projektioppiminen yläkoulun matematiikassa -hankkeen materiaalit: projekti-ideoita ja materiaalia matematiikan opetukseen. Osaa voi soveltaa 5.–6. luokkalaisille.

StarT-materiaalipankki projektioppimisen tueksi

StarT-materiaalipankki: Satojen vinkkien materiaalipankki projektioppimisen tueksi. Sisältö luokiteltu luokka-asteen ja teeman mukaan. Materiaalia varhaiskasvatuksesta toiseen asteeseen.

Lapset ja aikuinen kirjoittaneet LUMA käsillään

Tutustu ja kokeile kotona

Heurekan tempputehdas: erilaisia tiedetemppuja, joita voi toteuttaa kotona löytyvillä välineillä. Temput on jaoteltu teeman mukaan ja ne sopivat hyvin peruskouluikäisille harrastajille.

Jippo-kerhon sivustottiedekokeiluja lapsille, väritettynä tarinoilla ja draamalla.

Värejä pahvilautasella