LUMA-keskus Pohjanmaa

#lumapohjanmaa #ylikivayliopisto

Oivalluksia etsimässä

Millaisia taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Millainen rooli on teknologialla? LUMA-keskus Pohjanmaan tehtävänä on edistää lasten ja nuorten luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista. Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomea, johon kuuluu yhteensä 13 keskusta suomalaisten yliopistojen ja yliopistokeskusten yhteydessä.

Ajankohtaista

Haluamme kiittää kaikkia kuluneesta lukuvuodesta sekä toivottaa hauskaa ja rentouttavaa kesää 2020! Palataan oivallusten ääreen elokuussa. 

" Vihdoin saapui kesäsää, se kovasti mieltä lämmittää. Luonto loistaa ja kukoistaa, on ympärillä paljon tutkittavaa. Nyt on aika nauttia ja rannalla ladata akkuja. Voi virkistävään veteen sukeltaa ja vaikka saippuakuplia puhaltaa. Voi lähteä ulos pesästä, joten eiköhän nautita kesästä!"

 

Poika tekemässä saippuakuplia labratakki päällä

Tervetuloa vierailulle Vaasan yliopistoon ja SAGA-tiedeluokkaan!

Yksi ydintoimintaamme on vastaanottaa vierailuryhmiä kouluista ja päiväkodeista sekä sukeltaa heidän kanssaan luonnontieteiden ja teknologian maailmaan. Miten roboteilla voi tehdä taidetta? Entä saatteko ratkottua kaikki ScienceRacen haasteet? Tutusta tarkempaan opintokäynnin ohjelmatarjontaan, valitse omasi sekä sovi vierailuaikasi yhteydenottolomakeella. 

Lapset tutkii mikroskoopilla kivikasveja ohjaajan opastuksella

Seuraa somessa

Tilaa kansallinen LUMA-uutiskirje

Oletko kiinnostunut saamaan sähköpostitse tietoa matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opetuksen ajankohtaisista asioista, tarjonnasta lapsille ja nuorille sekä tuesta opettajille eri asteilla? Tilaa kansallinen LUMA-uutiskirje. LUMA-keskus Suomi voi lähettää tilaajille uutiskirjeitä eri kohderyhmille roolista ja maakunnasta riippuen eri aikavälein.