LUMA-keskus Pohjanmaa

#lumapohjanmaa #ylikivayliopisto

Oivalluksia etsimässä

Millaisia taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Millainen rooli on teknologialla? LUMA-keskus Pohjanmaan tehtävänä on edistää lasten ja nuorten luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista. Keskus on osa kansallista LUMA-keskus Suomea, johon kuuluu yhteensä 13 keskusta suomalaisten yliopistojen ja yliopistokeskusten yhteydessä.

LUMA-keskus Pohjanmaa logo

Ajankohtaista Uutiset ja tapahtumat

Uutinen
19.11.2020 - Yliopisto

Oivallusten joulukalenteri!

Tänä vuonna haluamme tarjota teille mahdollisuuden odottaa joulua yhdessä Vaasan yliopiston LUMA-keskus Pohjanmaan kanssa. Tule mukaan seuraamaan virtuaalista Oivallusten joulukalenteria, josta riittää iloa joulukuun…
Uutinen
04.11.2020 - Yliopisto

Lapset lähtivät energian jäljille lokakuussa!

Vaasan yliopiston LUMA-keskus Pohjanmaa järjesti lokakuun alussa tapahtuman Energian jäljillä. Tapahtumassa päiväkoti-ikäiset lapset saivat tutkittavakseen energiaan liittyviä kysymyksiä: mitä energia on, mistä energiaa…

Liity sähköpostilistalle!

Haluatko varmistaa, että aina tiedät mitä Vaasan Yliopiston LUMA keskuksessa on meneillään? Liittymällä meidän sähköpostilistalle saat aina ensimmäisenä sähköpostiisi tietoa meidän tarjoamasta ohjelmasta, toiminnasta, tapahtumista ja koulutuksista. Listalta voi poistua milloin tahansa. Liity tästä!

Postilaatikko

Pähkäileviä lapsia

Vuoden ensimmäinen LUMA-pähkinä olkaa hyvä!

Uusi vuosi 2021 on hyvä potkaista käyntiin jumppaamalla aivoja tammikuun LUMA-pähkinällä! Vuoden ensimmäinen pähkinä on Tiheyspulma, sekä Uudenvuodenlupaus. Hyvää Uutta Vuotta!

Tehtäviä voi tehdä yksin, kaverin kanssa, perheen kesken kotona, päiväkodissa, koulussa tai vaikka työporukalla. Kuukauden pähkinä julkaistaan purtavaksi joka kuun ensimmäinen arkimaanantaina.  Oikeat vastaukset julkaistaan kotisivuillamme kuun lopussa.

Oivallusten joulukalenteri; luukut katsottavissa tammikuun loppuun asti! 

Kiitos kaikille joulua kanssamme odottaneille ja Oivallusten joulukalenteria seuranneille! Toivottavasti teillä oli mukava joulunodotus teknologian ja luonnontieteiden parissa sekä rentouttava joulu ja vuodenvaihde. Mikäli et ehtinyt katsoa kaikkia luukkuja tai haluat niiden sisältöä hyödyntää opetuksessasi, tarjoamme siihen mahdollisuuden, sillä joulukalenteri löytyy blogistamme ja luukut ovat katsottavissa 31.1.2021 asti. Käy poimimassa haluamasi vinkit ja sivustot talteen!

Hyvää alkanutta vuotta 2021!

Kuva juoulukalenterin luukuista ja teksti Oivallusten joulukalenteri

lumatikka logo

LUMATIKKA – Matematiikan opetuksen ja oppimisen täydennyskoulutusohjelma

Opettaja, tervetuloa maksuttomille LUMATIKKA-verkkokursseille kehittämään matematiikan opetusta yhdessä kurssin kouluttajien ja kollegoidesi kanssa! Koulutuksessa mietitään yhdessä esimerkiksi käytännöllisiä vinkkejä toiminnallisen ja tutkivan matematiikan opetuksen toteuttamiseksi.

Maksuton matematiikan opetuksen täydennyskoulutus toteutetaan lukukausittain aina vuoden 2022 loppuun asti.  Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Kursseja on tarjolla sekä suomeksi että ruotsiksi. LUMATIKKA-ohjelma on LUMA-keskus Suomi -verkoston koordinoima hanke, jota Opetushallitus rahoittaa.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin ja aloita maksuttomat verkko-opinnot keväällä 2021. Kurssit ovat käynnissä 11.1.-18.4.2021.

Lisätietoja: https://lumatikka.luma.fi | info@lumatikka.luma.fi

Tervetuloa vierailulle Vaasan yliopistoon ja SAGA-tiedeluokkaan!

Yksi ydintoimintaamme on vastaanottaa vierailuryhmiä kouluista ja päiväkodeista sekä sukeltaa heidän kanssaan luonnontieteiden ja teknologian maailmaan. Miten roboteilla voi tehdä taidetta? Entä saatteko ratkottua kaikki ScienceRacen haasteet? Tutustu ohjelmatarjontaamme ja sovi ryhmällesi vierailu yhteydenottolomakkeella.

Yliopiston ja Palosaaren kampuksella sijaitsevien korkeakoulujen tämänhetkisten COVID-linjauksien mukaisesti emme voi ottaa vierailuryhmiä vastaan 31.1.2021 asti.

Lapset tutkii mikroskoopilla kivikasveja ohjaajan opastuksella

Seuraa somessa

Tilaa kansallinen LUMA-uutiskirje

Oletko kiinnostunut saamaan sähköpostitse tietoa matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opetuksen ajankohtaisista asioista, tarjonnasta lapsille ja nuorille sekä tuesta opettajille eri asteilla? Tilaa kansallinen LUMA-uutiskirje. LUMA-keskus Suomi voi lähettää tilaajille uutiskirjeitä eri kohderyhmille roolista ja maakunnasta riippuen eri aikavälein.