Tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen valintakoe

Valintakoe tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen kandidaattiohjelmaan järjestetään maanantaina 7.6.2021 klo 12.00-16.00.

Jos tulet valituksi tähän hakukohteeseen todistusvalinnassa, et voi osallistua valintakokeeseen. Kaikki muut hakemuksensa määräaikaan mennessä jättäneet hakijat voivat osallistua valintakokeeseen. Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.

Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Valintakoe

Valintakoe koostuu kahdesta osiosta:

  1. Ensimmäinen osio perustuu kokeessa toimitettavaan aineistoon
  2. Toinen osio koostuu päättelytehtävistä, joihin ei ole etukäteismateriaalia

Kumpaankaan osioon ei ole etukäteismateriaalia. Valintakokeessa mitataan sekä loogista päättelykykyä ja ongelmaratkaisukykyä että kykyä omaksua ja käsitellä uutta tietoa

Valintakoetilaisuus Vaasassa

Vaasan yliopisto järjestää tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen valintakokeen samanaikaisesti Vaasassa, Tampereella, Espoossa ja Oulussa. Tarkempaa tietoa valintakoejärjestelyistä ja koesaleista julkaistaan myöhemmin. Hakija voi valita koepaikkakunnan vapaasti ja ilmoittaa paikkakunnan sähköisellä hakulomakkeella.

Vaasassa järjestettävä valintakoetilaisuus pidetään Vaasan yliopiston kampuksella, Palosaaren kaupunginosassa osoitteessa Wolffintie 34, 65200 Vaasa. Yliopiston päärakennuksen ovilla on koepäivinä opasteet saleihin. Tarkka salitieto ilmoitetaan noin viikko ennen valintakoetta.

Saavuthan valintakokeisiin hyvissä ajoin, sillä kokeen valmistelut ja saliin sijoittuminen voidaan aloittaa jo ennen kokeen varsinaista aloittamisaikaa. Koe saattaa myös kestää kauemman kuin alunperin ilmoitettuun ajankohtaan saakka.

Jos tulet omalla autolla, pysäköintitilaa löytyy yliopiston päärakennuksen edestä ja Wolffintien varresta. Yliopiston alueelle pysäköidessä ei valintakoepäivinä tarvita erillistä pysäköintilupaa.

Vaasan yliopiston kampuskartta

Vaasan yliopiston kampuskartta

Valintakoetilaisuus Espoossa, Oulussa tai Tampereella

Vaasan yliopisto järjestää tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen valintakokeen samanaikaisesti Vaasassa, Tampereella, Espoossa ja Oulussa. Tarkempaa tietoa valintakoejärjestelyistä ja koesaleista julkaistaan myöhemmin. Hakija voi valita koepaikkakunnan vapaasti ja ilmoittaa paikkakunnan sähköisellä hakulomakkeella.

Espoossa järjestettävä valintakoetilaisuus pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen päärakennuksessa, osoitteessa Otakaari 1, 02150 Espoo.

Oulussa järjestettävä valintakoetilaisuus pidetään Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen päärakennuksessa, osoitteessa Pentti Kaiteran katu 1, 90570 Oulu. 

Tampereella järjestettävän valintakoetilaisuus pidetään Tampere-talolla, osoitteessa Yliopistonkatu 55, 33101 Tampere.

Saavuthan valintakokeisiin hyvissä ajoin, sillä kokeen valmistelut ja saliin sijoittuminen aloitetaan jo ennen kokeen varsinaista aloittamisaikaa. Koe saattaa myös kestää kauemman kuin alunperin ilmoitettuun ajankohtaan saakka.

Vaasan yliopisto ei järjestä muilla paikkakunnilla erillistä pysäköintitilaa omalla autolla saapuville valintakokeeseen osallistujille.

Mitä mukaan kokeeseen?

Ota valintakokeeseen mukaan vain:

  • Kirjoitusvälineet (ei kuitenkaan kynäpussia tai -laatikkoa)
  • Kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti, kuvallinen KELA-kortti)
  • Halutessasi oma maski. Maskeja on tarjolla myös valintakoepaikoissa.
  • Yksi korkillinen juomapullo, josta on poistettu etiketit

Poikkeustilanteen vuoksi eväät eivät ole sallittuja kuin yli 4 tuntia kestävissä kokeissa (poikkeuksena mm. diabeetikot).  Mikäli tarvitset eväitä enintään 4 tunnin kokeissa, voit hakea yksilöllisiä järjestelyjä. Tarkemmat ohjeet niiden hakemiseen saat yksilöllisten järjestelyiden ohjesivulta.

Hakijan turvallisuusohje valintakokeisiin 2021

Yliopistot ovat laatineet yhteisen turvallisuusohjeen valintakokeita varten. Kaikkien hakijoiden tulee perehtyä ohjeeseen ennen valintakokeeseen osallistumista.

Vanhoja valintakokeita

Ennen valintakoetta voit tutustua aikaisempien vuosien valintakoekysymyksiin Näin haet -sivuillamme.