Kauppatieteellisen alan yhteisvalintakoe

Kauppatieteellisen alan yhteisvalintakoe järjestetään tiistaina 8.6.2021 klo 12.00-15.00.

Koetilaisuuteen ei lähetetä erillistä kutsua, vaan jokainen hakemuksensa määräaikaan mennessä toimittanut saa osallistua valintakokeeseen Opintopolussa hakemuksella ilmoittamassaan koepaikassa, mikäli ei ole tullut hyväksytyksi todistusvalinnassa ensimmäiseen kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan hakukohteeseensa. 

Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Valintakoepaikka

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa hakija voi hakea samalla kokeella seuraaviin yliopistoihin: Aalto-yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto ja Vaasan yliopisto sekä Svenska Handelshögskolan ja Åbo Akademi. Hakija ilmoittaa sitovasti koepaikkansa hakulomakkeella Opintopolussa. Hakija voi valita, millä koepaikkakunnalla osallistuu valintakokeeseen.

Vaasassa järjestettävä valintakoetilaisuus pidetään Vaasan yliopiston kampuksella, Palosaaren kaupunginosassa osoitteessa Wolffintie 34, 65200 Vaasa.Yliopiston päärakennuksen ovilla on koepäivinä opasteet saleihin. Tarkka salitieto ilmoitetaan noin viikko ennen valintakoetta.

Saavuthan valintakokeisiin hyvissä ajoin, sillä kokeen valmistelut ja saliin sijoittuminen voidaan aloittaa jo ennen kokeen varsinaista aloittamisaikaa. Koe saattaa myös kestää kauemman kuin alunperin ilmoitettuun ajankohtaan saakka.

Jos tulet omalla autolla, pysäköintitilaa löytyy yliopiston päärakennuksen edestä ja Wolffintien varresta. Yliopiston alueelle pysäköidessä ei valintakoepäivinä tarvita erillistä pysäköintilupaa.

Vaasan yliopiston kampuskartta

Vaasan yliopiston kampuskartta

Mitä mukaan kokeeseen?

Kokeessa sallitut ja kielletyt tavarat:

Pakolliset mukana olevat tavarat:

 • kuulakärkikynä
 • henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti)

Sallitut tavarat

 • Yksi kierrekorkilla suljettu pullo, josta on mahdolliset etiketit poistettu.
 • Lääkkeet, jotka välttämättä tarvitset kokeen aikana. Tablettimuotoiset lääkkeet saat viedä istumapaikalle vain ilman rasiaa tai purkkia.
 • Korvatulpat (kertakäyttöiset). Huomaa kuitenkin, että korvatulppien käyttäminen voi estää sinua kuulemasta ohjeita, joita koevalvoja mahdollisesti antaa kokeen aikana. Käytät siis korvatulppia omalla vastuullasi.
 • Halutessasi oma maski. Maskeja on tarjolla myös valintakoepaikoissa.

Kielletyt tavarat

Kiellettyjen tavaroiden vieminen istumapaikalle katsotaan vilpin yrittämiseksi. Et saa viedä istumapaikalle mitään muita tavaroita kuin ne, jotka on mainittu kohdissa ”Pakolliset tavarat” ja ”Sallitut tavarat”.

 • Lyijykynä, pyyhekumi, alleviivauskynä, viivoitin.
 • Kello (Ei älykelloa eikä tavallista rannekelloa. Koesalissa on kello.)
 • Puhelin
 • Nenäliinat (Voit tarvittaessa kokeen aikana pyytää niitä koevalvojalta.)
 • Eväät. (Eväitä koskevasta rajoituksesta voidaan poiketa terveydellisten (esim. diabetes) seikkojen perusteella.)

Hakijan turvallisuusohje valintakokeisiin 2021

Yliopistot ovat laatineet yhteisen turvallisuusohjeen valintakokeita varten. Kaikkien hakijoiden tulee perehtyä ohjeeseen ennen valintakokeeseen osallistumista.

Vanhat valintakokeet

Tutustu aikaisempien vuosien valintakoekysymyksiin kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan sivulla.