Hallintotieteiden yhteisvalinnan valintakoe

Valintakoe hallintotieteiden kandidaattiohjelmaan järjestetään keskiviikkona 2.6.2021 klo 14.00-18.00.

Valintakokeeseen voivat osallistua kaikki hakukelposet hakijat. Jos sinut on hyväksytty todistusvalinnassa ensimmäiselle hakutoiveellesi, et voi osallistua enää valintakokeeseen. Jos sinut on todistusvalinnassa hyväksytty alemmalle hakutoiveellesi, voit osallistua vielä ylempien hakutoiveiden valintakokeisiin.

Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Valintakoetilaisuus

Hakija tekee hallintotieteiden valintakokeen Vaasan tai Tampereen yliopiston järjestämässä koetilaisuudessa sen mukaan, minkä yliopiston järjestämään koetilaisuuteen hän on hakemuksella ilmoittautunut. Ilmoitus on sitova. Hakijan tulee olla hakenut siihen yliopistoon, jossa hän aikoo kokeen suorittaa.

Valintakoe pidetään Vaasan yliopiston kampuksella, Palosaaren kaupunginosassa osoitteessa Wolffintie 34, 65200 Vaasa. Yliopiston päärakennuksen ovilla on koepäivinä opasteet saleihin. Tarkka salitieto ilmoitetaan noin viikko ennen valintakoetta.

Saavuthan valintakokeisiin hyvissä ajoin, sillä kokeen valmistelut ja saliin sijoittuminen voidaan aloittaa jo ennen kokeen varsinaista aloittamisaikaa. Koe saattaa myös kestää kauemman kuin alunperin ilmoitettuun ajankohtaan saakka.

Jos tulet omalla autolla, pysäköintitilaa löytyy yliopiston päärakennuksen edestä ja Wolffintien varresta. Yliopiston alueelle pysäköidessä ei valintakoepäivinä tarvita erillistä pysäköintilupaa.

Vaasan yliopiston kampuskartta

Vaasan yliopiston kampuskartta

Mitä mukaan kokeeseen?

Ota valintakokeeseen mukaan vain:

  • Kirjoitusvälineet (ei kuitenkaan kynäpussia tai -laatikkoa)
  • Kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti, kuvallinen KELA-kortti)
  • Halutessasi oma maski. Maskeja on tarjolla myös valintakoepaikoissa.
  • Yksi korkillinen juomapullo, josta on poistettu etiketit

Poikkeustilanteen vuoksi eväät eivät ole sallittuja kuin yli 4 tuntia kestävissä kokeissa (poikkeuksena mm. diabeetikot).  Mikäli tarvitset eväitä enintään 4 tunnin kokeissa, voit hakea yksilöllisiä järjestelyjä. Tarkemmat ohjeet niiden hakemiseen saat yksilöllisten järjestelyiden ohjesivulta.

Hakijan turvallisuusohje valintakokeisiin 2021

Yliopistot ovat laatineet yhteisen turvallisuusohjeen valintakokeita varten. Kaikkien hakijoiden tulee perehtyä ohjeeseen ennen valintakokeeseen osallistumista.

Vanhat valintakokeet

Tutustu aikaisempien vuosien valintakoekysymyksiin täällä.