Valintakoe DI-hakukohteisiin järjestetään tiistaina 1.6.2021 klo 10.00 – 14.00.      

Jos hakija on tullut valituksi todistusvalinnalla, hän ei voi enää osallistua valintakokeisiin.

Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Valintakoepaikka

Diplomi-insinööri - ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnan valintakokeet järjestetään samanaikaisesti Vaasassa, Espoossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Koepaikan voi valita vapaasti ja se ilmoitetaan hakulomaketta täytettäessä. 

Vaasassa kokeeseen osallistuvat ne, jotka ovat hakulomakkeellaan valinneet koepaikakseen Vaasan yliopiston.

Valintakokeet pidetään Vaasan yliopiston kampuksella, Palosaaren kaupunginosassa osoitteessa Wolffintie 34, 65200 Vaasa. Yliopiston päärakennuksen ovilla on koepäivinä opasteet saleihin. Tarkka salitieto ilmoitetaan noin viikko ennen valintakoetta

Saavuthan valintakokeisiin hyvissä ajoin, sillä kokeen valmistelut ja saliin sijoittuminen voidaan aloittaa jo ennen kokeen varsinaista aloittamisaikaa. Koe saattaa myös kestää kauemman kuin alunperin ilmoitettuun ajankohtaan saakka.

Jos tulet omalla autolla, pysäköintitilaa löytyy yliopiston päärakennuksen edestä ja Wolffintien varresta. Yliopiston alueelle pysäköidessä ei valintakoepäivinä tarvita erillistä pysäköintilupaa.

Vaasan yliopiston kampuskartta

Vaasan yliopiston kampuskartta

Mitä mukaan valintakokeeseen?

Kokeeseen tulee ottaa mukaan:

  • Kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti, kuvallinen henkilökortti). Hakijan henkilöllisyys tarkastetaan ennen saliin ohjaamista ja koetehtävien yhteydessä.
  • Kirjoitusvälineet: kynä, kumi, viivoitin, harppi ja sallittua tyyppiä oleva funktiolaskin (https://dia.fi/lisatietojahakemisesta/valintakokeissa-sallitut-laskimet/)
  • Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet (lääkkeet on poistettava alkuperäisistä pakkauksista, pl. painopakkaukset ja sinun tulee esittää lääkkeet valvojalle saliin tullessa)
  • Halutessasi oma maski. Maskeja on tarjolla myös valintakoepaikalla.

Voit ottaa mukaan myös kertakäyttöiset korvatulpat, joiden tulee olla avaamattomassa pakkauksessa. Huomioithan, että tällöin se, että et mahdollisesti kuule kokeessa annettavia lisäohjeita, on omalla vastuullasi.

Voit ottaa kokeeseen myös korkillisen vesipullon.

Kokeeseen ei saa tuoda:

  •  Eväitä
  •  Kelloja
  •  Kokeen aikana ei saa käyttää nuuskaa tai purukumia
  •  Matkapuhelimia. Matkapuhelin tulee sulkea ennen kokeen alkamista ja jättää laukkuun/takin taskuun valvojan osoittamaan paikkaan.

Hakijan turvallisuusohje valintakokeisiin 2021

Yliopistot ovat laatineet yhteisen turvallisuusohjeen valintakokeita varten. Kaikkien hakijoiden tulee perehtyä ohjeeseen ennen valintakokeeseen osallistumista.

Vanhoja valintakokeita

Tutustu aikaisempien vuosien valintakoekysymyksiin dia-valinnan pääsykoearkistossa.