Kandidaattiohjelmat

Become an Agent of change

Hakijan päivät 2021

Mitä Vaasan yliopistossa voi opiskella? Haluatko tutustua tarkemmin koulutusohjelmiemme opintoihin ja uramahdollisuuksiin? Hakijan päivät -webinaariemme tallenteet ovat katseltavissa toukokuun puoliväliin saakka. Kenties löydät oman alasi meiltä!

Uudella tavalla ajattelevia Suunnannäyttäjiä

Vaasan yliopistossa ajattelemme ennakkoluulottomasti rakentaaksemme kestävän tulevaisuuden.

Korkeakoulujen yhteishaussa haet alempaan korkeakoulututkintoon eli kandidaatin tutkintoon. Kandidaattiohjelmiin valitut opiskelijat saavat automaattisen oikeuden jatkaa opintojaan suoraan ylempään korkeakoulututkintoon eli maisterin tai diplomi-insinöörin tutkintoon.

Kandidaattiohjelmissa valitset opintosuuntasi hakuvaiheessa, ensimmäisen vuoden aikana tai sen jälkeen. Tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä, ja voit suorittaa sen päätoimisesti opiskellen kolmessa vuodessa.

6 hyvää syytä valita Vaasan yliopisto

Työnantajat arvostavat

Meiltä valmistuneet työllistyvät erinomaisesti ja työnantajat arvostavat Vaasan yliopistosta saatua tutkintoa. Tarjoamme kaikille opiskelijoille liiketoimintaosaamisen perusopinnot; bisnesäly on kilpailuetu alasta riippumatta!

Hello world!

Me emme mene maailmalle, olemme jo siellä. Voit tutustua ulkomaalaisiin opiskelijoihimme, opiskella englanniksi, lähteä vaihtoon tai hakea kesätöihin kansainvälisiin yrityksiin.

Opit ja onnistut

Opintosi etenevät ilon kautta kauniilla kampuksellamme. Lupaamme hyviä opettajia, korkeatasoista opetusta ja monipuolisia opetusmenetelmiä. Pakettiin kuuluvat myös uudet kaverit, aktiiviset kerhot ja ainejärjestöt sekä vaasalainen elämisen helppous.

Meillä olet yksilö

Pääset opettajien ja professorien juttusille ilman pitkiä jonoja. Yliopistoyhteisö on tukenasi koko opiskelusi ajan, ja saat yksilöllistä ohjausta opintoihisi. Luomme pohjan menestyksekkäälle huomisellesi.

Kaveria ei jätetä

Yliopistomme on tiivis yhteisö, jossa kaveria ei jätetä. Meillä on hyvä yhteishenki ja loistava ilmapiiri. Opiskelualan kaveripiiri on tukiverkkosi myös myöhemmin työelämässä ja voit saada elinikäisiä ystäviä.

Energinen Vaasa

Opiskelet meren rannalla aivan keskustan lähellä. Vaasasta löytyy Suomen suurin energia-alan yrityskeskittymä, rutkasti työpaikkoja, kuusi korkeakoulua sekä tutkitusti onnellisia ja energisiä ihmisiä.

Hakijan opas

Vaasan yliopiston hakijanopas

Kevään yhteishaussa mukana olevat kandidaattiohjelmat löydät hakijan oppaasta. Voit lukea oppaan sähköisesti ISSUU:ssa.

Voit myös tilata oppaan maksutta postitse. Tilaa opas täältä.

Lue valmistuneiden tarinat

Sanna-Mari Kauko
Hallintotieteet
Sanna-Mari Kauko
HR Partner

Henkilöstöasioiden asiantuntijatehtävissä työskentelevä Sanna-Mari Kauko muistelee, kuinka jo opiskeluaikana puhuttiin hallintotieteiden antavan hyvät valmiudet erilaisissa tehtävissä toimimiseen. Hän kokee, ettei yhteiskunnallisesti merkittävää…

Noora Marjeta
Hallintotieteet
Noora Marjeta
Suunnittelija

Noora Marjeta työskentelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella suunnittelijana. Opiskeluajoista Vaasan yliopistossa jäi käteen paitsi hallintotieteiden maisterin paperit, niin myös lukuisia ystävyyssuhteita ja hauskoja muistoja. Opiskeluaikaiset…

Ilmo Laitalainen
Tekniikka
Ilmo Laitalainen
Production Development Specialist

Ilmo Laitalainen työskentelen ABB Smart Powerin Vaasan yksikön tehtaalla tuotannon kehityksen asiantuntijana. Työssään hän pyrkii kehittämään tuotantoa, jotta tuotteiden valmistaminen olisi laadukkaampaa, tehokkaampaa ja vaivattomampaa. Ratkaisuissa…

Jere Paldanius
Viestintätieteet
Jere Paldanius
Tiedottaja

Jere Paldanius teki viestintäalan töitä jo opiskeluaikanaan. Opiskelut ja työt saatiin sovitettua hyvin yhteen, siitä Jere kiittelee joustavia ja kannustavia opettajia. Nykyisin hän työskentelee Maavoimien esikunnassa tiedottajana.

Tietoa hakemisesta Näin haet kandidaattiohjelmiin

Näin haet -sivulta löydät tietoa hakuajoista sekä kandidaattiohjelmien hakukelpoisuudesta, valintaperusteista sekä todistusvalinnasta ja valintakokeista. Olemme koonneet myös vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Tutustu ja kysy lisää!