Joustava opinto-oikeus (JOO)

Suomen yliopistot ovat solmineet joustavan opinto-oikeuden (JOO-) sopimuksen, joka antaa tutkinto-opiskelijoille mahdollisuuden sisällyttää tutkintoonsa opintoja muista suomalaisista yliopistoista. Lisäksi Vaasan korkeakoulukonsortion sopimuksen mukaan vaasalaisten korkeakoulujen opiskelijat voivat opiskella JOO-opintoina toisen vaasalaisen korkeakoulun opintoja.

JOO-opiskelu on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijan tulee olla ilmoittautunut läsnäolevaksi kotikorkeakoulussaan, jotta hän voi hakea joustavaa opinto-oikeutta ja suorittaa opintoja toisessa korkeakoulussa (kohdekorkeakoulu).

Vaasan yliopiston tarjoamiin JOO-opintoihin kuuluu lähes koko yliopiston opintotarjonta. Tarkemmat tiedot ovat valtakunnallisessa JOOPAS-palvelussa kohdassa Vaasan yliopisto kohdeyliopistona. Siellä on myös hakemista koskevat ohjeet sekä hakemusten käsittelijöiden yhteystiedot. JOOPAS-palvelussa olevat ohjeet koskevat myös Vaasan korkeakoulukonsortion opiskelijoita, jotka hakevat JOO-opintoihin Vaasan yliopistoon.