Ilmoittautuminen avoimen yliopiston omaan opetukseen

Opintojaksoille ja opintokokonaisuuksille ilmoittaudutaan ILPA-järjestelmässä. Opintokokonaisuuteen ilmoittautuvat ovat etusijalla yksittäiselle jaksolle ilmoittautuvaan nähden. Kokonaisuuksiin sisältyviin yksittäisiin jaksoihin otetaan opiskelijoita, mikäli vapaita paikkoja jää. Ilmoittautuminen on aina sitova ja opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

1. Tutustu opintotarjontaamme.

2. Löydettyäsi haluamasi opintojakson tai -kokonaisuuden, tutustu opintojakson kuvaukseen sekä aikatauluihin ja ilmoittaudu kurssille. Opintojaksokohtaiset ilmoittautumislinkit löytyvät Opintopolusta. Mikäli olet uusi avoimen opiskelija, tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi. Jos olet aiemmin opiskellut avoimessa ja tunnuksesi ovat voimassa tai olet tutkinto-opiskelija, tunnistaudu käyttäjätunnuksillasi. Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

3. Sinulle lähtee ilmoittautumisesta automaattinen vahvistusviesti sähköpostiisi.

Ilmoittautumisen jälkeen:

4. Jos sinulla ei jo entuudestaan ole tunnuksia, aktivoi itsellesi ilmoittautumisen jälkeen HAKA-käyttäjätunnus ja salasana. Mikäli ilmoittaudut keväällä 2020 alkavalle kurssille, voit aktivoida tunnuksesi vasta opinto-oikeutesi alkamisen jälkeen vuoden 2020 puolella.

5. Seuraa kurssin aikatauluja opintojaksokuvauksista, jotka löytyvät verkkosivuiltamme. Muistathan ilmoittaa meille, mikäli sähköpostiosoitteesi muuttuu. Muut yhteystietosi pystyt päivittämään itse WebOodissa. Käytämme sähköpostia ensisijaisena yhteydenpitokanavana.

6. Mikäli kurssilla käytetään Moodle-oppimisympäristöä, saat viimeistään kurssin alkamispäivänä sähköpostitse kirjautumisohjeet ja kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen yhteistyöoppilaitosten opintoihin

Yhteistyöoppilaitokset järjestävät osan opinnoistamme. Yhteistyöoppilaitoksiin ilmoittautumisessa noudatetaan kyseisen oppilaitoksen omia ilmoittautumiskäytänteitä. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta löydät kunkin kurssin kuvauksesta.

Ilmoittautumisaika 2020-2021

Ilmoittautuminen tulevan lukuvuoden 2020-2021 opintoihin alkaa 5.8.2020 klo 10.00. 

Opintoihin voi ilmoittautua milloin tahansa ennen opintojakson alkua. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Joillakin opintojaksoilla on rajattu opiskelijamäärä. Mikäli opintojakso on jo käynnistynyt, varmista avoimen opiskelijapalvelusta, voitko vielä päästä mukaan kurssille.

Opintojen hinta ja maksaminen

Opintomaksun suuruus

Yksittäiselle opintojaksolle ilmoittautuessa opintomaksu on 15€/opintopiste. Opintokokonaisuuteen ilmoittautuessa opintomaksu on 10€/opintopiste. Yhteistyöoppilaitosten hintatiedot voit tarkistaa heidän omilta verkkosivuiltaan.

Opiskelun järjestämiseen liittyvät opiskelijapalvelut: opinto-oikeuden myöntäminen, opiskelija- ja opintosuoritustietojen rekisteröinti, opintosuoritusotteet, opintojen kannalta keskeisten tietojärjestelmien käyttöoikeudet ja opastus, opintoneuvonta, opintojen korvaavuuskäsittelyt, tiedotus ja opinto-oppaat.

Opintomaksun maksaminen

Opintokokonaisuuksien ja yksittäisten opintojaksojen opintomaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Jos joudumme perumaan opintojakson ilmoittautuneiden vähäisen määrän tai muun vastaavan syyn vuoksi, palautamme opintomaksun.

Maksuvaihtoehdot

  • Verkkopankki: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Oma Säästöpankki, Osuuspankki, POP Pankki, S-Pankki, Säästöpankki, Ålandsbanken
  • Korttimaksu: Visa, Visa Electron, MasterCard ja Eurocard (credit ja debit)
  • Lasku ja osamaksu: Joustoraha. Laskuvaihtoehto on mahdollinen vain jos kurssimaksu on yli 20 euroa ja osamaksu on mahdollista vain 60 euroa tai sitä suuremmille summille. Laskulla saat 14 vrk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 €) ja Osamaksulla max. 24 kk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 € ja kuukausikorko 2,42 %).

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä avoimen opiskelijapalveluun.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Työnantaja opintojen maksajana

Mikäli työnantaja maksaa opintomaksusi

  • voit maksaa opintomaksun ILPAssa työnantajan luottokortilla, jos se työnantajallesi sopii
  • tai oman yrityksen ollessa kyseessä, suoraan yrityksen tililtä verkkopankkitunnuksilla.
  • Mikäli työnantajasi haluaa maksaa opintomaksun laskulla, älä maksa opintomaksua itse ILPAssa. Voit ilmoittaa meille mitkä kurssit työnantajasi maksaa, työnantajasi laskutustiedot, Y-tunnuksen, mahdollisen sähköisen laskutusosoitteen sekä mahdollisen laskutusviitteen sähköpostitse avoinyo(at)univaasa.fi. Hoidamme tällöin ilmoittautumisen puolestasi ja laskutamme työnantajaasi.

Opintomaksujen perusteet

Avoimen yliopiston opintomaksut perustuvat yliopistolakiin (558/2009) ja Valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista (1082/2009) sekä asetuksen 2 §:n muutokseen (1436/2014). Opintomaksut ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman erillisiä toimenpiteitä (Yliopistolaki 558/2009, 8§).

Tämän lisäksi voidaan periä mahdollisista oppimateriaaleista maksu omakustannusarvon mukaan. Maksuasetus koskee Vaasan yliopiston avoimen yliopiston omaa opetusta Vaasassa. Yhteistyöoppilaitokset hinnoittelevat avoimen yliopiston opetuksen muilla perusteilla.

Opintomaksujen korvaaminen Vaasan yliopiston opiskelijoille

Vaasan yliopistossa tutkintoa opiskelevat voivat hakea puoltoa muihin kuin tutkinto-opiskelijoille ilmaisiin avoimen yliopiston opintoihin (myös kesäyliopistot ja muut oppilaitokset, joissa Vaasan yliopiston opintoja on tarjolla avoimen yliopiston opintoina).

Puollon saaminen tarkoittaa, että yliopisto maksaa suoritetut opinnot, kun opiskelija sisällyttää ne osaksi Vaasan yliopistossa suorittamaansa tutkintoa. Puollon saamiseen liittyy rajoituksia. Lisätietoa ja opintomaksujen korvaushakemuslomake löytyy opintoasioiden sivuilta. Kysy lisää puollosta opintoneuvojilta.

Opintojen peruutus ja maksuehdot

Ilmoittautuminen avoimen yliopiston opintoihin on aina sitova. Saat opinto-oikeuden hakemaasi kohteeseen, kun olet maksanut opintomaksun. Opintomaksu palautetaan opiskelijalle, mikäli opintojakso joudutaan peruuttamaan avoimen yliopiston toimesta.

Ilmoittautumisen peruuttaminen

Mikäli et aloita opiskelua, tulee ilmoittautuminen perua sähköpostitse osoitteeseen avoinyo(at)univaasa.fi viimeistään 7 päivää ennen opintojen alkamista. Jos perut yksittäisen opintojakson viimeistään 7 päivää ennen sen alkamista, palautamme opintojakson hinnasta 50 euroa ylittävän osan. Jos perut opintokokonaisuuden, palautamme opintokokonaisuuden hinnasta 50 euroa ylittävän osan niiden opintojaksojen osalta, joiden alkuun on vähintään 7 päivää.

Opintomaksun maksamatta jättäminen ei tarkoita opintojen peruuttamista.

Maksun ehdot yhteistyöoppilaitoksissa

Ennen ILPAssa ilmoittautumista, olethan ilmoittautunut kurssille myös yhteistyöoppilaitokseen. Yhteistyöoppilaitosten opintomaksuja ei makseta ILPAn kautta*. Tarkista yhteistyöoppilaitoksen maksun ehdot kyseisestä oppilaitoksesta.

Sairastumistapaukset

Käynnistyneistä opinnoista palautetaan opintomaksu vain sairauslomatodistusta vastaan. Palautettava summa on opiskelijan maksama opintomaksu (poislukien yhteistyöoppilaitosten perimät maksut). Näissä tapauksissa opintojakson ja/tai opintokokonaisuuden peruuttamisesta tai keskeyttämisestä tulee aina tehdä kirjallinen ilmoitus avoimen yliopiston opiskelijapalveluun, avoinyo(at)univaasa.fi.