Ilmoittautuminen yliopistoon

Jokaisen opiskelijan tulee ilmoittautua yliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi. Ellei uusi opiskelija ilmoittaudu yliopistoon, hän menettää opiskeluoikeutensa.

Keväällä 2018 alkavaan koulutukseen hyväksyttyjen uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen alkaa tulosten julkaisupäivänä (viim. 24.11.) ja hyväksyttyjen tulee ilmoittautua yliopistoon viimeistään 15.1.2018 klo 15.00.

Ilmoittautumisen jälkeen voit käydä hankkimassa yliopiston käyttäjätunnukset sähköisesti.

Hanki yliopiston käyttäjätunnukset

1. Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi

Ilmoittautuminen suositellaan tehtäväksi sähköisesti ennen opintojen alkua. Ellet voi ilmoittautua sähköisesti, voit hoitaa ilmoittautumisen myös Luotsi-rakennuksen 1. kerroksen Hakijapalveluissa tai postitse.

1.1 Ilmoittautuminen sähköisesti

Voit ilmoittautua Vaasan yliopistoon läsnäolevaksi opiskelijaksi sähköisesti samalla, kun ilmoitat opiskelupaikan vastaanottamisesta Oma opintopolku -palvelussa osoitteessa opintopolku.fi. Palvelussa asiointi edellyttää, että sinulla on käytössäsi verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai sähköinen henkilökortti.

Oma opintopolku -palvelusta sinut ohjataan ilmoittautumista varten Oili-ilmoittautumispalveluun, jossa voit ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi. Läsnäolevaksi ilmoittautuvat maksavat ilmoittautumisen yhteydessä ylioppilaskunnan jäsenmaksun (sisältää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n maksun):

  • 142 € koko lukuvuodelta tai
  • 76 € pelkästään syyslukukaudelle 2017 tai kevätlukukaudelle 2018.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu on pakollinen kaikille läsnäolevaksi opiskelijaksi ilmoittautuville, ja sen voi hoitaa verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla Oili-ilmoittautumispalvelun kautta.

Jäsenmaksun maksamisen yhteydessä on mahdollisuus osallistua vapaaehtoiseen keräykseen. Lahjoitus maksetaan jäsenmaksun yhteydessä lisäämällä se jäsenmaksuun.

Vaikka ilmoittaudut sähköisesti, tulosta itsellesi kuitti maksetusta ylioppilaskunnan jäsenmaksusta. Kuitilla saat opiskelija-alennukset ruokailusta yliopiston kampusravintoloista sekä ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palvelut ennen varsinaisen opiskelijakortin saapumista.

1.2 Ilmoittautuminen yliopistolla

Jos et voi ilmoittautua sähköisesti, ilmoittautumisen voi hoitaa yliopistolla opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen. Ilmoittautumisen voi tehdä Hakijapalveluissa.

Ilmoittautuessasi läsnäolevaksi opiskelijaksi sinulla on oltava mukana

  • kuitti tai kuittikopio maksetusta ylioppilaskunnan jäsenmaksusta
  • kuvallinen henkilöllisyystodistus

Ellet pääse paikalle ennen ilmoittautumisajan päättymistä, voit tulostaa ilmoittautumislomakkeen ja toimittaa sen ylioppilaskunnan maksukuitin kanssa Luotsi-rakennuksen 1. kerroksen Hakijapalveluihin. Lomakkeen ja kuitin voi tuoda henkilökohtaisesti perille, lähettää postitse osoitteeseen Vaasan yliopisto, Hakijapalvelut, PL 700, 65101 Vaasa tai skannata sähköpostin liitteeksi osoitteeseen hakijapalvelut(a)uva.fi.

Jäsenmaksun maksaminen, ellet ilmoittaudu sähköisesti

Kandidaatti- ja maisteriopiskelijoilta ylioppilaskunnan jäsenmaksu lukuvuodelle 2017-2018 on 142 € ja pelkästään syyslukukaudelle 2017 tai kevätlukukaudelle 2018 on 76 € (sisältää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön maksun).

Jäsenmaksun maksamisen yhteydessä on mahdollisuus osallistua vapaaehtoiseen keräykseen. ahjoitus maksetaan jäsenmaksun yhteydessä lisäämällä se jäsenmaksuun.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu maksetaan tilille

  • Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
    IBAN FI41 5670 0820 0602 40 (huom. FI kirjaimin).
    SWIFT-koodi on OKOYFIHH.

Maksettaessa käytetään viitenumeroa 5005, jos maksajana on opiskelija itse. Mikäli jäsenmaksun maksaa opiskelijan puolesta joku muu, viitteen sijasta kirjoitetaan viestikenttään opiskelijan nimi ja opiskelijanumero.

2. Ilmoittautuminen poissaolevaksi opiskelijaksi

Poissaolevaksi voi ilmoittautua ensimmäisenä opiskeluvuonna ainoastaan opiskelija, joka suorittaa asepalvelusta, siviilipalvelusta, on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla tai on oman vamman tai sairauden vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

Jos poissaolon lakisääteinen syy osuu vain toiselle lukukaudelle (esim. asepalveluksen alku tammikuulla tai äitiysvapaa), voit halutessasi ilmoittautua poissaolevaksi koko vuodeksi. Tällaisessa tapauksessa kuitenkin poissaoloaika, jonka ajalle ei ole lakisääteistä perustetta, kuluttaa opintoihin varattua aikaa.

Mikäli ilmoittaudut poissaolevaksi, tulee ilmoittautuminen tehdä kirjallisesti Luotsi-rakennuksen 1. kerroksen Hakijapalveluihin. Poissaolevaksi ilmoittautuvan ei tarvitse maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksua.

Poissaolevaksi ilmoittautuessa sinun tulee täyttää ilmoittautumislomake ja palauttaa se Hakijapalveluihin 15.1.2018 klo 15.00 mennessä. Poissaoloilmoittautumisen yhteydessä on toimitettava kopio poissaoloon oikeuttavasta todistuksesta (esimerkiksi palvelukseenastumismääräys, Kelan todistus äitiys-, isyys- tai vanhempainrahakaudesta, sairauspäivärahatodistus tai lääkärintodistus).

Poissaolevaksi ilmoittautuva toi voimittaa ilmoittautumislomakkeen sekä kopion poissaoloon oikeuttavasta todistuksesta postitse osoitteella Vaasan yliopisto, Hakijapalvelut, PL 700, 65101 Vaasa tai skannattuna sähköpostin liitteenä osoitteeseen hakijapalvelut(a)uva.fi.

Jos uusi opiskelija ilmoittautuu poissaolevaksi, hänelle lähetetään seuraavana kesänä automaattisesti uusi info-paketti opintojen aloittamisesta. Jos opintojen aloittaminen siirtyy yli vuodella eteenpäin opiskelijaksi hyväksymisen ajankohdasta, aloittamisesta tulee ilmoittaa hakijapalveluihin alkuinformaation lähettämistä ja tuutoroinnin järjestämistä varten.

Lisätietoja saat Hakijapalveluista.

Päivitetty 22.12.2017 - Verkkotoimitus
Login