Luo henkilökohtainen tentti

Tentaattori voi räätälöidä tentin kysymykset tietylle opiskelijalle Henkilökohtaisessa tai Kypsyysnäyte-tentissä.

HUOM! Käytä EXAMia Firefoxilla tai Chromella, järjestelmä ei toistaiseksi tue Internet Explorer -selaimen käyttöä.

 • Henkilökohtaisen tentin (ns. kuoritentin) voit osoittaa tietylle opiskelijalle tai opiskelijoille. Tentti EI tule näkyville yleisessä tenttihaussa, vaan tenttitieto on näkyvillä vain ko. opiskelijan työpöydällä.
 • Henkilökohtainen tentti on lähtökohtaisesti kertaluonteinen eli mikäli opiskelijan tentti arvioidaan hylätyksi, tee uusi henkilökohtainen tentti kopioimalla.

Tentin luominen

 1. Aloita tentin luominen kuten yleisessä tentissä: klikkaa Luo uusi tentti -painiketta ja valitse henkilökohtainen tentti.
  luo uusi tentti - henkilökohtainen tentti.jpg
 2. Etene kuten yleisessä tentissä täyttämällä opintojaksotiedot. Kirjoita tentille nimi (lisää opiskelijan nimi) sekä tee muut tenttiin liittyvät valinnat.
  * Jos tentissä on useampi tentaattori, etsi kollegasi nimi Lisää tentaattori -kohdasta.

  henkilökohtainen tentti.JPG
 3. Osallistujat -kohtaan valitse opiskelija(t). Huom. jos et löydä opiskelijaa nimellä, opiskelija ei todennäköisesti ole koskaan aiemmin kirjautunut EXAMiin. Pyydä opiskelijaa kirjautumaan, minkä jälkeen hänet voi löytää EXAMissa.
  * Huom. samannimiset opiskelijat: kun luot henkilökohtaista tenttiä tai kypsyysnäytettä, pyydä opiskelijalta opiskelijanumero. Jos sinulla on pääsy Oodiin, opiskelijanumero löytyy myös sieltä opiskelijan tiedoista.

  lisää osallistuja henkilökohtaiseen tenttiin.JPG
 4. Lisää tenttikysymykset kuten yleisessä tentissä, Esikatsele ja lopuksi klikkaa Tallenna ja julkaise -painiketta.

  Opiskelijalle lähtee automaattinen sähköpostiviesti uudesta henkilökohtaisesta tentistä. Kun opiskelija kirjautuu EXAMiin, hän löytää työpöydältään ilmoittautumislinkin henkilökohtaiseen tenttiin.
Päivitetty 23.04.2018 - Avoin yliopisto
Login