Kypsyysnäytteen arviointi

Tentaattori saa sähköpostia, kun opiskelija on käynyt tekemässä kyspyysnäytteen. Viestin linkistä pääset arvioimaan kypsyysnäytteen. HUOM! Ohjaaja arvioi EXAMissa kyspyysnäytteen ennen kielentarkastusta. Sisällön arvioinnin jälkeen ohjaaja lähettää kypsyysnäytteen kielentarkastukseen.

Vastauksen arviointi

Opiskelijan vastaus kypsyysnäytteeseen löytyy työpöydältä "Arvioitavat tentit" välilehdeltä. Arvioimatta sarakkeessa näkyy arvioimattomien tenttien määrä (1) ja tästä pääset lukemaan kyspyysnäytteen.

kypsäri_arvioimatta.JPG

ja valitse seuraavalta sivulta opiskelijan nimi:

arvioitavana_olevat_vastaukset.JPG

Opiskelijan kirjoittama vastaus on kysymyksen alla tekstinä. Vastauksen yläpuolella on tentin perustiedot mm. suoritusaika, tentin kesto sekä opiskelijan mahdolliset aiemmat vastaukset kyseiseen tenttiin. Opiskelijan kirjoittaman vastauksen voi halutessaan tallentaa tai tulostaa paperille. Voit lähettää tarvittaessa opiskelijalle sähköpostia sähköpostilinkin kautta.

  1. Kypsyysnäytteen arvosanaksi annetaan hyväksytty tai hylätty.
  2. Kirjoita kirjallinen sanallinen palaute "Palaute opiskelijalle" ikkunaan. Tallenna. Opiskelija näkee palautteen vasta kielentarkastuksen jälkeen. Voit raahata palautelaatikkoa eri paikkaan tai sulkea laatikon punaisesta nuolesta.
  3. Jos kypsyysnäytteen sisältö hyväksytään valitse "Lähetä kielentarkastukseen".*
  4. Kun kielentarkastaja on tehnyt kielen arvioinnin saat viestiä arvioinnin tuloksesta.
  5. Kypsyysnäytteen suoritus ei siirry kielen hyväksymisen jälkeen rekisteriin Oodiin vaan ilmoita hyväksytystä suorituksesta virkailijalle. Suoritus löytyy myöhemmin Arkistoidut tentit listastasi.

Jos kypsyysnäytteen sisältö tai kieli hylätään, tehdään opiskelijalle järjestelmään uusi kypsyysnäyte.

kypsärin_arviointi.JPG

* Jos kypsyysnäyte on kiireellinen tapaus: lähetä sähköpostitse viestiä: kielentarkastajat@univaasa.fi. Sähköpostia moderoi kypsyysnäyteyhteyshenkilö.

Kypsyysnäytteen kielentarkastus ja kokonaisuuden arvioinnin valmistuminen

Sisällön arvioinnin jälkeen kypsyysnäyte siirtyy kielentarkastukseen. Kaikille kielentarkastajille näkyvät kaikki kielentarkastusta odottavat.
Voit järjestää kypsyysnäytteet koodin, tentin nimen, tentaattorin (ohjaajan) tai saapumisajan (milloin tullut kielentarkastukseen), opiskelijan, suoritusajan tai kielentarkastajan mukaan. Tarkastettavat kypsyysnäytteet listassa näkyvät kaikki uudet ja parhaillaan kielentarkastuksessa olevat kypsyysnäytteet.
Ota uusi kypsyysnäyte kielentarkastukseen "Ota käsittelyyn" valinnalla.

kielentarkastus.JPG

Kun kypsyysnäyte on otettu kielentarkastukseen, näkyy listassa kielentarkastajan nimi. Kaikki kielentarkastajat näkevät kaikki arvioitavana olevat kypsyysnäytteet ja toisella arvioitavana olevan kypsyysnäytteen voi ottaa itselle "Katso tästä" valinnalla. Kun kirjoitat kypsyysnäytteeseen palautetta ja tallennat sen, vaihtuu kielentarkastaja. Voit lähettää opiskelijalle ja kielentarkastajalle sähköpostia klikkaamalla osoitteita.

tarkastettavat_kypsyysnäytteet.JPG

Opiskelijan kirjoittama vastaus on kysymyksen alla tekstinä. Vastauksen yläpuolella on tentin perustiedot mm. suoritusaika, tentin kesto sekä opiskelijan mahdolliset aiemmat vastaukset kyseiseen tenttiin. Opiskelijan kirjoittaman vastauksen voi halutessaan tallentaa tai tulostaa paperille. Sivun lopusta näet ohjaajan sisällöstä kirjoittaman palautteen sekä arviointitiedon.

kielentarkastuksen_loppuarvio.JPG

  1. Kirjoita kirjallinen palaute "Palaute opiskelijalle" ikkunaan, voit lisätä palautetta myös liitteenä.
  2. Valitse "Hyväksy suoritus" tai "Hylkää suoritus" sen mukaan onko kieli hyväksytty vai hylätty.
  3. Kun kielentarkastaja on tehnyt kielen arvioinnin, ohjaaja saa viestiä arvioinnin tuloksesta.

Jos kypsyysnäytteen kieli hylätään, tehdään opiskelijalle järjestelmään uusi kypsyysnäyte.

Arvioidut kypsyysnäytteet löytyvät "Tarkastetut kypsyysnäytteet" listasta. Arvioinnin pääsee näkemään tentin nimestä.

Päivitetty 05.10.2017 - Avoin yliopisto
Login