Tenttiin ilmoittautuminen

Sähköinen tentti suoritetaan tenttitilassa, jossa on tallentava ääni- ja videovalvonta ja toisistaan näköestein erotetut tietokoneet. Jos tentti on mahdollista suorittaa sähköisenä, voit varata tentin tekemiselle ajan EXAMissa.

Tentistä luopumisen jälkeen samaan tenttiin ei pääse automaattisesti varaamaan uutta aikaa, vaan opiskelijan on pyydettävä tentaattorilta erikseen lupaa uusia tentti.

Näin ilmoittaudut YLEISEEN tenttiin EXAMissa

Tämä ohje on yleiseen tenttiin ilmoittautumiseen (huom. ero henkilökohtaiseen tai kypsyysnäytetenttiin ilmoittautumisessa, jolloin löydät ilmoittautumislinkin suoraan työpöydältä)

Huom. käytä selaimena mieluiten Mozilla Firefoxia tai Chromea (tai Internet Explorerista vähintään IE 11 -versiota!)

 1. Avaa EXAM osoitteessa https://exam.uwasa.fi/
 2. Kirjaudu järjestelmään yliopiston tunnuksillasi.
 3. Jotta pystyt käyttämään palvelua, sinun tulee hyväksyä käyttöehdot. Lupa pyydetään ensimmäisellä kirjautumiskerralla.
 4. Ilmoittautumiset-sivulla näet tentit, joihin olet jo ilmoittautunut.
 5. Klikkaa vasemmasta reunasta Tentit -painiketta. Kirjoita hakukenttään joko osa opintojakson koodia tai tentin nimi tai tentaattorin nimi.

  ilmoittaudu yleiseen tenttiin.JPG

 6. Saat haun perusteella listan tenteistä, joihin voit ilmoittautua. Voit klikata tentin nimeä nähdäksesi tentin perustiedot.
 7. Varaa tenttiaika: Jos terveydellisistä syistä tarvitset sähköpöydän tai pyörätuolipaikan, saat valittua sen Esteettömyystieto-valikosta, valitse sen jälkeen tenttitila saadaksesi näkyville vapaat tenttiajat.
 8. Jos tenttiperiodi (aika jolloin tentti on suoritettavissa) jatkuu pidemmälle kuin yliopistokohtaisesti asetettu mahdollisuus varata tenttiä (esim. tenttivarauksen voi tehdä 30 päivän päähän), tulee tieto näkyviin ilmoittautumistiedon yhteyteen.
 9. Klikkaa kalenterista sopivaa tenttiaikaa ja paina vihreää Vahvista varaus -nappulaa.

  varauskalenteri.JPG

  varauskalenteri2.JPG
 10. Siirryt EXAMin Ilmoittautumiset-sivulle. Tenttijärjestelmä on arponut sinulle työaseman vapaana olevista tenttitilan työasemista. Saat tenttijärjestelmästä vahvistuksen varauksesta myös yliopiston sähköpostiisi. Jos et käytä aktiivisesti yliopiston sähköpostia, huolehdi edelleenlähetys päälle siihen sähköpostiin, jota käytät. Ota työaseman numero ylös ennen tenttiin menoa, sillä vain se kone on käytössäsi tenttiä suorittaessasi. Näet tenttivarauksesi ja tenttipaikka-tiedot jatkossakin EXAM-palvelussa. (Jos et haluakaan tehdä tenttiä, peru tai siirrä se. Tenteissä on suorituskertojen määrä yleensä rajoitettu. Perumalla vapautat ajan etkä menetä suorituskertaasi.)
 11. "Viesti tentaattorille"-kohtaan voit kirjoittaa mahdolliset aiemmat suoritukset ja mahdolliset tenttiin liittyvät aiemmin sovitut asiat. Viesti näkyy opettajalle suorittamassasi tentissä, siitä ei lähde sähköpostia opettajalle.

  ilmoittautumiset

Näin ilmoittaudut KYPSYYSNÄYTTEESEEN tai HENKILÖKOHTAISEEN tenttiin EXAMissa

Yleisen tentin lisäksi tentaattori voi räätälöidä juuri sinulle tarkoitetut tenttikysymykset henkilökohtaisella tai kypsyysnäyte-tenttityypillä.

 • Kypsyysnäytteen ollessa kyseessä: Ilmoittaudu sähköiseen kypsyysnäytteeseen: Ilmoittautumislomake sähköiseen kypsyysnäytteeseen suomeksi ja englanniksi. Täytä englanninkielinen lomake, jos ohjaajasi ei osaa suomea. Lähetä ohjaajalle täytetty ilmoittautumislomake s-postilla.
 • Kirjaudu kerran EXAMiin ellet ole sitä jo tehnyt. Tämä on tärkeää siitä syystä, että tentaattori löytää sinut EXAMissa ja pystyy yhdistämään sähköisen kypsyysnäytteen tai henkilökohtaisen tentin juuri sinulle EXAMissa.
 • Kun tentaattori on luonut sinulle henkilökohtaisen tai kypsyysnäyte-tentin, saat sähköpostiviestin.
 • Kun kirjaudut EXAMiin, löydät ko. tentin tiedot Ilmoittautumiset-sivulta (HUOM: et siis tarvitse Haku-toimintoa kuten yleisessä tentissä). Klikkaa Varaa tenttiaika -painiketta.

  henkilökohtaiseen tenttiin ilmoittautuminen.JPG
Päivitetty 24.06.2019 - Verkkotoimitus
Login