Yliopiston tilat

Useimmissa Vaasan yliopiston kampusalueen rakennuksissa on esteettömät liikkumismahdollisuudet eri kerrosten välillä ja asianmukaiset saniteettitilat. Auditorioissa ja muissa tiloissa on otettu huomioon liikuntaesteiset, ja luentosaleissa on hyvä akustiikka. Yliopistolla on myös kannettava, ensisijaisesti kuulokojeen käyttäjille tarkoitettu induktiolaitteisto.

Vaasan yliopiston uudisrakennuksissa on otettu huomioon myös erityisryhmien liikkuminen. Uusissa rakennuksissa sijaitsevat mm. Johtamisen, Laskentatoimen ja rahoituksen sekä Markkinoinnin ja viestinnän akateemiset yksiköt, hakijapalvelut ja liikkuvuuspalvelut, IT-palvelut, opiskelijoiden itseopiskelutiloja sekä ainejärjestö Warrantin tilat, opiskelijaruokala Mathilda ja kirjasto (Tritonia). Ylioppilaskunnan palvelutoimisto ja henkilökunnan työtilat ovat kampuksen rannassa sijaitsevan ylioppilastalo Domus Bothnican 1. kerroksessa.

Peruskorjatussa tehdasrakennus Fabriikissa sijaitsevat Johtamisen, Markkinoinnin ja viestinnän sekä Tekniikan ja innovaatiojohtamisen akateemiset yksiköt ja ravintola Erkki. Vaikka tiloja kunnostettaessa esim. liikuntaesteisten tarpeet on otettu huomioon entistä paremmin (mm. ulko-ovien aukaisukytkimet ja luiskat), eivät kaikki tilat Fabriikissa ole yhtä helposti saavutettavia kuin yliopiston uudet tilat. Entisestä kutomohallista saneeratun modernin tekniikan tutkimus- ja opetuslaboratorio Technobothnian tiloissa sijaitsevat myös Warranttia lukuun ottamatta muiden ylioppilaskunnan ainejärjestöjen tilat.

Tarvittaessa opetus voidaan järjestää sellaisiin tiloihin, joihin kaikilla on esteetön pääsy. Myös tapaamiset sellaisten henkilöiden kanssa, joiden työhuoneisiin ei ole esteetöntä pääsyä, voidaan sopia muihin tiloihin.

Rakennusten sisäänkäynnit soveltuvat melko hyvin myös liikuntaesteisille. Osa rakennusten ulko-ovista on kuitenkin raskaita ja esim. pyörätuolissa istuvan on vaikea avata niitä yksin.

Kaikilla yliopiston parkkipaikoilla on liikuntaesteisille varattuja pysäköintipaikkoja.

Yliopiston tiloissa ja lähialueella sijaitseviin opiskelijaravintoloihin on esteetön pääsy. Ravintolat tarjoavat päivittäin tavallisimmat erityisruoat, ja tarvittaessa voidaan neuvotella myös muun erityisruoan tarjoamisesta.

Päivitetty 03.03.2020 - Verkkotoimitus
Login