Esteetön opiskelu


Esteettömän opiskelun tavoitteena on opiskelijoiden yhdenvertaisuus ja palveluiden (opetus, ohjaus jne.) saavutettavuus aina opintoihin hakeutumisesta opintojen päättämisvaiheeseen.

Tietoa esteettömyydestä -sivulla kerrotaan, mitä esteettömyys on ja mitä tulee ottaa huomioon, jotta esteettömyys toteutuu.

Useimmissa yliopiston tiloissa on melko esteettömät liikkumismahdollisuudet.

Opintojen järjestäminen ja opintojen ohjaus -sivulla esitellään Vaasan yliopistossa tarjolla olevat tukipalvelut, joita erityistä tukea ja ohjausta sekä erityisjärjestelyitä tarvitsevat opiskelijat voivat käyttää opintojensa suunnittelun apuna.

Opintojen aikana voidaan opiskelijan pyynnöstä tehdä erilaisia yksilöllisiä erityisjärjestelyitä tenteissä.

Lisäksi sivuilla on linkkejä mm. esteettömyyttä koskeville verkkosivuille sekä yliopiston karttoihin.

Löydät kaikkien esteettömän opiskelun yhteyshenkilöiden tiedot sivulta Yhteyshenkilöt. Opiskelun erityisjärjestelyitä koskeva hakemus palautetaan opintopsykologi Ray Ohtoselle. Hakijapalveluilla, kirjastolla, avoimella yliopistolla ja ylioppilaskunnalla on omat esteettömän opiskelun yhteyshenkilöt. Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös omaohjaajaasi. Esteetöntä opiskelua, sen kehittämistä sekä sidosryhmäyhteistyötä koordinoi asiantuntija Sannakaisa Holmlund.

Vaasan yliopiston esteettömyyssuunnitelma (pdf) on hyväksytty vuonna 2008.

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 28.04.2020 - Verkkotoimitus
Login