Kansainvälisiä harjoitteluohjelmia

OPETUSHALLITUS

Opetushallituksen kansainvälistymispalveluiden (CIMO) kautta kaikkien alojen opiskelijat voivat hakea kansainväliseen harjoitteluun. Harjoittelupaikkoja on ympäri maailmaa mm. suurlähetystöissä, kulttuuri-instituuteissa, julkisella sektorilla, yrityksissä ja opetushallituksen  yhteistyöorganisaatioissa. Hakuaika on kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Lisätietoa on CIMO:n harjoittelusivuilla.

Euroopan unioni

Euroopan unionin eri toimielimissä (mm. Euroopan parlamentti, komissio, keskuspankki jne.) on tarjolla harjoittelupaikkoja monien eri alojen opiskelijoille. Katso eri toimielinten rekrytointisivuille johtava linkkilista.

IAESTE

IAESTE Finlandin kautta voi hakeutua ulkomailla suoritettavaan työharjoitteluun. Harjoittelumahdollisuuksia on ensisijaisesti tekniikan alan opiskelijoille, mutta myös luonnontieteitä ja kauppatieteitä opiskelevat voivat hakeutua työharjoitteluun. Lisätietoa IASTE Finland.

Nordjobb

Nordjobb on tarkoitettu 18-25-vuotiaille pohjoismaalaisille. Nordjobb-ohjelman kautta voit saada kesätyöpaikan Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Färsaarilta, Grönlannista tai Islannista. Työskentelyjakson pituus vaihtelee neljästä viikosta viiteen kuukauteen touko-syyskuussa. Nordjobb-organisaatio hankkii harjoittelijalle työpaikan ja asunnon, ja tarjoaa vapaa-ajan ohjelmaa. Vuokra, matkat ym. kulut maksetaan itse työstä saatavasta palkasta. Lisätietoa Nordjobb-sivuilla.

Erasmus-harjoittelu

Euroopan komission hallinnoima, ja suuren suosion saavuttanut, opiskelijavaihto-ohjelma. Katso lisää Liikkuvuuspalveluiden verkkosivuilta.

Päivitetty 06.08.2019 - Verkkotoimitus
Login