Vaasan yliopiston vaihtokohteet

bcn_by_anna_1083.jpg

Vaasan yliopiston kautta voit lähteä vaihtoon kolmessa eri vaihto-ohjelmassa: Erasmus-ohjelmassa Eurooppaan, Nordplus-ohjelmassa Pohjoismaihin sekä kahdenvälisten sopimusten kautta Venäjälle ja ns. kaukokohteisiin. Vaasan yliopiston vaihto-ohjelmien kautta voi lähteä opiskeluvaihtoon kerran per tutkintotaso. Voit siis lähteä yhteensä kolme kertaa opiskeluvaihtoon Vaasan yliopiston omaan vaihtokohteeseeen opintojesi aikana: kerran kandivaiheessa, kerran maisterivaiheessa ja kerran jatko-opinnoissa. Hakiessa vaihtoon voit vielä olla edellisessä vaiheessa, mutta ennen vaihdon alkua on sinun siirryttävä seuraavaan (i.e. jos olet ollut kandivaiheessa jo vaihdossa voit hakea kandina vielä maisterivaiheen vaihtoon, mutta sinun on valmistuttava kandiksi ennen maisterivaihdon alkua).

Nordplus on Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittama vaihto-ohjelma Pohjoismaihin ja Baltiaan. Nordplus-vaihdot jakautuvat eri alakohtaisiin verkostoihin ja näissä verkostoissa tapshtuviin vaihtoihin.

Yliopiston kahdenväliset sopimukset ovat yliopiston itse sopimia ja rahoittamia vaihtosopimuksia.

Erasmus+ on Euroopan Komission ja Unionin rahoittama liikkuvuusohjelma, jossa opiskelijalla on joka tutkintotasolla (kandi, maisteri ja tohtori) käytössään 12kk, jotka voi jakaa haluamallaan tavalla opiskeluvaihdon ja harjoitteluvaihdon välillä. Erasmus+ ohjelma käynnistyy lukuvuodesta 2014/2015 eteenpäin. Jo tätä aikaisemmin Erasmus-vaihdossa olleet voivat lähteä toistamiseen vaihtoon, jos aikaisemmalta tutkintotasolta on kuukausia käyttämättä (esim. olit 6kk harjoitteluvaihdossa, voit käyttää vielä 6 opiskeluvaihtoon). Uudelle tutkintotasolle siirryttäessä myös jo vanhassa ohjelmassa liikkunut opiskelija saa uudet 12kk.

Yliopiston vaihtopaikkojen kesto on vähintään 3kk ja enintään 12kk. Yliopiston omille vaihtopaikoille saa yliopistolta matka-apurahaa eikä niissä veloiteta lukuvuosimaksuja. Vaihtokohteessa on opiskeltava 20 op vaihtokohteen opintoja / lukukausi (ei jatko-opiskelijat).

LISÄTIETOA OPISKELIJAVAIHTOKOHTEISTA (opiskelijavaihtokohteet tiedealoittain, oppiaineittain, paikkojen lukumäärä, sopimuksen oppiala, opintojen taso, kielitaitovaatimukset etc.)

Kohteet kartalla toiminnossa näet Vaasan yhteistyöyliopistot (HUOM: kaikki kohteet eivät sisällä opiskelijavaihtoa, opiskelijavaihtokohteet näet ylläolevasta lisätietoa kohteista -kohdasta):

  • Erasmus SMS jos haluat nähdä Erasmus-vaihto-opiskelukohteet tiedealoittain
  • University Bilateral Agreements jos etsit kahdenvälisiä yhteistyöyliopistoja
  • Nordplus jos etsit Pohjoismaisten verkostojen yhteistyöyliopistoja.

Kohteiden omaa tietoa Moveon-portaalissa (käytä search komentoa)


Jos et löydä mieluisaa kohdetta Vaasan yliopiston yhteistyöyliopistoista, voit hakeutua Freemover-vaihtoon. Löydät lisää tietoa kohdasta Freemover-vaihto.

Päivitetty 22.10.2019 - Kansainväliset asiat
Login