Vaihto-opiskelu

anssi_dsc_5740_welcome_weekend.jpg

Maailma muuttuu, ja etäisyydet ihmisten ja maiden välillä pienenevät. Maailmalta ei voi enää piiloutua, vaan kansainvälisyys ja monikulttuurisuus ovat osa ihmisten ja organisaatioiden arkipäivää. On tärkeää pystyä toimimaan sujuvasti uusissa ja muuttuvissa toimintaympäristöissä. Haluamme, että tämä sujuu opiskelijoiltamme kuin tanssi, ja siksi panostammekin kansainvälisyyteen opinnoissa. Ehdottomasti suosituin ja antoisin tapa tähän on vaihto-opiskelu. Monen mielestä vaihto-opiskelu onkin ollut elämän parasta aikaa.

Vaasan yliopiston opiskelijoista jo joka kolmas tarttuu mahdollisuuteen lähteä opiskelemaan osa tutkinnostaan ulkomailla. Vaihto-opiskelu tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää erilaiset opinnot, henkilökohtainen kasvu sekä uudet kokemukset ja ystävät mielenkiintoisessa ympäristössä. Hyödynnä maailmaa, jonka Vaasan yliopisto sinulle tarjoaa.

Miksi suorittaa osa tutkinnosta ulkomailla?

 • Kielitaidon kartuttaminen ja vahvistaminen
 • Viestintä- ja kommunikaatiotaitojen kasvattaminen
 • Suunnitelmat kansainvälisestä urasta tai työskentelystä ulkomailla tulevaisuudessa
 • Ulkomaanjakso on osa tutkintoasi
 • Haluat opiskella jotain, mitä Vaasan yliopisto ei tarjoa
 • Tutustuminen niin kohdemaan, kuin muiden vaihtareidenkin kotimaiden kulttuureihin
 • Uudet ja erilaiset kokemukset, elämykset ja ystävät
 • Kasvu opiskelijana ja ihmisenä

”Kannatti ehdottomasti lähteä, olen sitä mieltä, että kaikkien pitäisi lähteä. Ruotsin taito parani huimasti ja sain varmuutta käyttää sitä kaikissa tilanteissa. Voi sanoa tulevaisuuden työpaikoilla todella osaavansa käyttää kieltä!”
Tiina, Stocholms universitet, Ruotsi

"Lähteminen kannatti ehdottomasti! Kielitaitoni kehittyminen oli ihan uskomatonta ja kulttuurishokistakin selvisi, kun sen oli valmis myöntämään itselleen. Vaihto avaa silmiä ja avartaa maailmankatsomusta. Opin paljon uutta itsestäni ja maailmasta. Erittäin rikas kokemus sekä opintojen että elämän kannalta. Elämäni parhainta aikaa!"
Marjo, Universidad de Monterrey, Meksiko

"Kannatti ehdottomasti! Mielenkiintoinen kulttuuri antoi täysin uusia näkökulmia yhteiskunnalliseen tarkasteluun. Asuminen täysin vieraassa kulttuurissa avaa silmiä enemmän kuin uskoisikaan. Kokemuksena vaihto oli myös ainutlaatuinen. Vastaavaa tilannetta tai mahdollisuutta tuskin tulee, toivottavasti edes joskus työn merkeissä. Tutkintoon sisälletty kiinan kielen ja kulttuurin -sivuaine takaa työllistymisen!"
Petri, Shanghai University of Finance and Economics, Kiina

Miten vaihto täydentää tutkintoasi?


Ulkomaanjakso tuo tutkintoosi arvokkaan lisän kokemuksena ja kielitaidon karttumisena. Vaihdon aikana voi opiskella vaikkapa aineita, joita Vaasan yliopisto ei tarjoa. Kaikki vaihdossa suoritetut opinnot pyritään hyväksilukemaan tutkintoon, tapoja on pääsääntöisesti kuusi:

 1. Korvaavat pää- tai sivuaineiden opintoja sisällöllisen vastaavuuden perusteella.
 2. Opinnot sisällytetään pää- tai sivuaineiden opintoihin.
 3. Opinnot sisällytetään ylimääräisiin/vapaasti valittaviin opintoihin
 4. Hyväksiluetaan erilliseksi sivuaineeksi tai kokonaisuudeksi akateemisen yksikön määräysten mukaisesti
 5. Osana Kansainväliset opinnot -kokonaisuutta (koostu kv-opiskeluvalmiudet kurssista, vaihtokuukausista ja vaihdon opinnoista)
 6. Tuplatutkinnossa opiskelija suorittaa tarkan opintosuunnitelman mukaisesti opintoja vaihtokohteessa ja/tai kirjoittaa gradua, jotka hyväksytään sekä Vaasan yliopiston sekä vaihtokohteen tutkintoon, jolloin opiskelija saa tutkintotodistuksen molemmista korkeakouluista.

 

Alakansioista voit lukea lisää vaihto-opiskelusta, eri mahdollisuuksista ja vaihto-opiskelun käyntänteistä. Vaihtokohteet-kansiosta löytyvät linkit vaihtokorkeakouluihin, ja voit myös lukea aikaisemmin vaihdossa olleiden kokemuksia.

Päivitetty 20.08.2020 - Verkkotoimitus
Login