Kirjasto

img_4109.jpg

Tiedekirjasto Tritonia palvelee Vaasan yliopiston lisäksi myös Vaasan ammattikorkeakoulun, Yrkeshögskolan Novian Vaasan ja Pietarsaaren yksiköiden sekä Åbo Akademin Vaasan yksikön opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Tritoniassa on opiskelijoiden käytössä runsaasti opiskelutiloja. Kirjaston sisällä on lukupaikkoja, joista osa on varustettu tietokoneilla tai joihin voi tuoda oman kannettavan koneen. Kaksi lukusalia on opiskelijoiden käytettävissä lähes ympäri vuorokauden, kulkukortin voi pyytää Tritonian virastomestareilta. Ryhmätyötiloja voi varata etukäteen verkon kautta. Opetusluokkia saa niiden vapaana ollessa käyttää myös itseopiskeluun. Kaiken kaikkiaan Tritoniassa on n. 550 työskentelypaikkaa.

Voit lainata kirjastosta kurssikirjoja ja opintoja tukevaa tieteellistä kirjallisuutta. Suurin osa kirjaston aineistosta, erityisesti lehdistä ja hakuteoksista, on saatavilla verkkojulkaisuina Finna-hakupalveluun, johon voit kirjautua yliopiston tunnuksilla myös etäpalveluna. Kirjasto tarjoaa myös esteettömiä palveluita mm. opiskelijoille, joilla on lukivaikeuksia.

Kirjasto järjestää lukukausien aikana opintoihin sisältyvää tiedonhaun koulutusta. Jos haluat henkilökohtaista opastusta kirjaston palveluiden käytössä tai tiedonhaussa (esim. hakustrategian valinta tai tiedonlähteiden arviointi), varaa aika omaan aihealueeseen erikoistuneelta tietoasiantuntijalta tai informaatikolta Varaa tiedonhaun ohjausaika -lomakkeella.

Kirjaston uudet asiakkaat voivat anoa kirjastokorttia täyttämällä Tritonian verkkosivuilla olevan kirjastokorttilomakkeen. Voit hakea uuden kirjastokortin kolmen (3) arkipäivän kuluttua kirjaston lainaustiskiltä.

Päivitetty 06.02.2020 - Verkkotoimitus
Login