panorama_mg_3321-tif.jpg

Henkilöstöjohtaminen

Miksi opiskella henkilöstöjohtamista?

  • Henkilöstöjohtaminen tarjoaa selkeän ammatillisen profiloitumisen
  • Henkilöstöjohtamisen strateginen merkitys korostuu – henkilöstötyö on yhä tärkeämmässä roolissa työelämässä
  • Henkilöstön osaamiseen ja hyvinvointiin panostetaan työpaikoilla yhä enemmän – tarvitaan uutta osaamista kehittämään ja johtamaan osaamista ja hyvinvointia
  • Mahdollistaa pääsyn haastaviin ja monipuolisiin tehtäviin
  • Nykyaikaiset opetusmenetelmät
  • Motivoituneet ja ammattitaitoiset opettajat

Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma on oikea valinta, mikäli työ ihmisten parissa kiinnostaa! Ohjelma tarjoaa vahvan osaamispohjan henkilöstöjohtamisessa, ja opettaa ymmärtämään liiketoimintaa. Olemme oikea valinta, jos henkilöstötyö, konsultointi tai koulutus kiinnostaa sinua. Koulutus tarjoaa perustan myös henkilöstöpalvelualan yrittäjäksi.

Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma kehittää tulevissa työtehtävissä tarvittavia hyviä tiimi- ja vuorovaikutustaitoja, päätöksentekokykyä ja kiinnostusta kehittämistyöhön.

Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelmasta voit suuntautua esimerkiksi seuraaviin tehtäviin: henkilöstökonsultti- tai asiantuntija, henkilöstön kehittämispäällikkö, henkilöstöpäällikkö- tai johtaja, henkilöstösuunnittelija, koulutussuunnittelija, ja viestintäpäällikkö. Henkilöstöjohtamisen monipuolinen tehtäväkenttä tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia mielenkiintoiseen ja vaihtelevaan työuraan. Työtä voi tehdä sekä yrityksissä että julkisorganisaatioissa, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Päivitetty 25.02.2013 - Verkkotoimitus
Login