panorama_fuksit7.jpeg

Sosiaali- ja terveyshallintotiede

Monitaitoisia hyvinvointihallinnon osaajia

Oletko kiinnostunut suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta? Entä kiinnostaisiko sinua toimiminen erilaisten hyvinvointiorganisaatioiden palvelu-, hallinto-, tutkimus- ja johtamistehtävissä? Mikäli vastauksesi on kyllä, sinun kannattaa tulla opiskelemaan sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriohjelmaan.

Suomessa hyvinvointipalvelujen tuottamisesta ja järjestämisestä vastaavat pääsääntöisesti kunnat. Kuntien taloudellinen tilanne ja monet yhteiskunnalliset muutokset ovat johtaneet siihen, että sosiaali- ja terveyspalveluiden toteuttamisessa etsitään jatkuvasti uusia toimintamalleja. Eri sektoreiden välisen yhteistyön lisääminen on yksi tärkeimmistä tavoista uudistaa hyvinvointipalvelujärjestelmiämme. Tulevana hyvinvointiorganisaation hallinnollisena spesialistina opit tuntemaan ja ymmärtämään sosiaali- ja terveyssektorin toimintatavat ja kulttuurit.

Sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriopinnot analysoivat hyvinvointiyhteiskunnan kompleksisia kysymyksiä kansalaisten osallistumisen ja johtamisen näkökulmasta. Ohjelman tavoitteena on antaa opiskelijoille erinomaiset valmiudet tutkia, suunnitella, arvioida ja kehittää sosiaali- ja terveysorganisaatioita ja -palveluja. Opinnot antavat valmiuksia hyvinvointipalvelujen kehittämiseen ja johtamiseen sekä tuottavat kykyä reagoida sosiaali- ja terveysjärjestelmien kasvaviin haasteisiin.

Pirkko Vartiainen
professori, ohjelman johtaja

Päivitetty 08.11.2019 - Verkkotoimitus
Login