panorama_koti.jpg

Kotimaisten kielten kandidaattiohjelma (KOTI)

Kotimaisten kielten kandidaattiohjelma, pääaineena ruotsi tai suomi – monipuolinen, tutkiva, innostava

Ohjelmaan sisältyy kolme pääainetta: suomenkieliset opiskelevat pääaineenaan ruotsia ja ruotsinkieliset joko ruotsia äidinkielenä tai suomea toisena kotimaisena kielenä. Kotimaisten kielten kandidaattiohjelma (KOTI) on tarkoitettu sinulle, joka haluat opiskella ruotsia ja suomea aidosti kaksikielisessä ympäristössä.

Kolmivuotisessa kandidaattiohjelmassa keskitytään monipuolisesti työelämän kannalta keskeisiin kysymyksiin. Vahvuuksiamme ovat muun muassa erikoisalaviestintä, kääntäminen, tulkkaus ja monikielisyys sekä kieli yhteiskunnallisena ja kulttuurisena ilmiönä laajemminkin. Henkilökohtaisella opintosuunnitelmalla voit räätälöidä itsesi näköisen kilpailukykyisen tutkinnon oman yliopistosi tai sen yhteistyöyliopistojen opetustarjonnasta. Jos valitset pääaineeksesi suomi toisena kotimaisena kielenä, voit suuntautua opettajan ammattiin. Silloin suoritat osana tutkintoasi opettajan pedagogiset opinnot Åbo Akademissa Vaasassa.

Kandidaattiohjelmamme tarjoaa sinulle dynaamisen opiskeluympäristön yhdessä maamme suurimmista pohjoismaisten kielten yksiköistä. Lisäksi ohjelman toinen toteuttajataho, nykysuomen ja kääntämisen yksikkö, on ruotsinkielisten kääntäjien tärkeä kouluttaja Suomessa.

Päivitetty 27.09.2019 - Verkkotoimitus
Login