Työnhaku

Työnhakua aloittaessasi mieti tarkoin, mitä osaat, mitä haluat ja mitkä ovat tavoitteesi työelämässä ja urapolulla. Kun olet selvittänyt itsellesi tavoitteet, voit aloittaa todellisen työnhaun. Työnhaku vaatii aktiivisuutta ja sinnikkyyttä. Alkuun pääset esim. työnhakulinkeistä, joihin on listattu kattavasti eri työnantajatahoja ja työpaikkailmoitusfoorumeita.

Työhakemuksen ja CV:n tekoon saat ohjeita esim. Urapalveluista. Ohjeita löytyy lisäksi netistä esim. Aarresaaren työnhakuoppaasta.

Joskus työnantajat käyttävät haastattelun jälkeen soveltuvuustestejä/henkilöarviointeja. Niihin kannattaa valmistautua olemalla oma itsensä. Voit lukea lisää erilaisista soveltuvuustesteistä mm. Aarresaaren verkkosivulta.

Yrittäjyys on myös yksi uravaihtoehto. Jos se houkuttelee, kannattaa olla yhteydessä Vaasan yliopiston, Muovan ja Vaasan ammattikorkeakoulun yhteiseen kasvuyrittäjyyshautomoon. West Coast Startup palvelee sekä opiskelijoita että henkilökuntaa. Hautomon tavoitteena on auttaa yritysideoiden tunnistamisessa ja kehittämisessä.

Päivitetty 23.09.2020 - Verkkotoimitus
Login