Yliopisto alueellisena vaikuttajana

Vaasan yliopisto on tärkeä alueelleen, ja alue on tärkeä yliopistolle. Tutkimuksen ja koulutuksen ohella yliopiston kolmas tehtävä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Tutkimus tutuksi

Vaasan yliopistossa työskentelee noin 250 tutkijaa ja opettajaa, joista jokainen on oman alansa asiantuntija. Heidän tekemäänsä tutkimukseen voit tutustua Tutkimus tutuksi -osiossa. Sieltä löydät yliopiston julkaisut, tutkimusryhmät ja tutkimus- ja asiantuntijatietokannan. Lisäksi sivusto esittelee yliopiston tutkimusta videoiden, tutkijahaastatteluiden sekä blogien kautta.

Sanomalehtiyliopisto

Sanomalehtiyliopisto on ollut lajissaan ainutlaatuinen ja ennakkoluuloton opiskelumuoto, joka on ollut käytössä ainoastaan Vaasassa. Sanomalehtiyliopistoa on järjestetty Avoimen yliopiston,  sanomalehti Pohjalaisen ja yliopiston yksikköjen yhteistyönä. Vuosittain jonkin yksikön professorit ja tutkijat ovat tuottaneet sanomalehtiyliopiston opinnot artikkelisarjan muodossa. Opinnot suoritetaan avoimessa yliopistossa, mutta opinnot ovat tarjolla sanomalehden välityksellä.

Sanomalehtiyliopisto syntyi vuonna 1992 ajatuksesta, että sanomalehti tulisi palauttaa perustehtäväänsä kansan sivistäjäksi. Tavoitteena oli myös tuoda yliopisto lähelle ihmistä. Vuosien saatossa sanomalehtiyliopiston aiheet ovat vaihtuneet ja opetusmenetelmät kehittyneet, mutta suosio on säilynyt. Sanomalehtiyliopisto on tällä hetkellä tauolla.

Kansalaisraadit

Sinun mielipiteesi on tärkeä. Vaasan yliopisto on luonut toimivan ja nykyaikaisen kansalaisraati-konseptin, jolla parannetaan yhteiskuntaa monin tavoin. Äänensä ovat jo saaneet kuuluviin mm. ikäihmiset ja nuoret. Lähidemokratiaa parhaimmillaan.

Blogit

Vaasan yliopistolaisilla on sanottavaa. Asiantuntijablogeissa tartumme ajankohtaisiin ilmiöihin: millaista on hyvä johtaminen, mitä aluekehityksessä tapahtuu tai kuinka viestinnällä rakennetaan uutta maailmaa. Opiskelijablogeissa sukelletaan raikkaasti toisenlaisiin vesiin: lue, näe ja kuule, mitä opiskelu Vaasan yliopistossa tänä päivänä on.

Vaasan yliopistolehti

Vox Cordis -yliopistolehti on silta yliopiston ja sen ystävien, kumppaneiden, alumnien, opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Yliopistolehti kertoo tiiviisti ja kiinnostavasti mitä yliopistolla tapahtuu, kuka tutkii ja mitä ja poimii tuoreita ajankohtaisia asioita. Keskustelu jatkuu verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 19.06.2019 - Verkkotoimitus
Login