Yliopisto alueellisena vaikuttajana

Vaasan yliopisto on tärkeä alueelleen, ja alue on tärkeä yliopistolle. Tutkimuksen ja koulutuksen ohella yliopiston kolmas tehtävä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Tutkimus tutuksi

Vaasan yliopistossa työskentelee noin 250 tutkijaa ja opettajaa, joista jokainen on oman alansa asiantuntija. Heidän tekemäänsä tutkimukseen voit tutustua Tutkimus tutuksi -osiossa. Sieltä löydät yliopiston julkaisut, tutkimusryhmät, tutkimus- ja asiantuntijatietokannan sekä Research Newsin, joka kertoo uusimmista tutkimuksista. Lisäksi sivusto esittelee yliopiston tutkimusta videoiden, tutkijahaastatteluiden sekä blogien kautta.

Sanomalehtiyliopisto

Sanomalehtiyliopisto on lajissaan ainutlaatuinen ja ennakkoluuloton opiskelumuoto, joka on käytössä ainoastaan Vaasassa. Sanomelehtiyliopisto järjestetään Avoimen yliopiston,  sanomalehti Pohjalaisen ja yliopiston yksikköjen yhteistyönä. Vuosittain jonkin tiedekunnan tai yksikön professorit ja tutkijat tuottavat sanomalehtiyliopiston opinnot artikkelisarjan muodossa. Opinnot suoritetaan avoimessa yliopistossa, mutta opinnot ovat tarjolla sanomalehden välityksellä.

Sanomalehtiyliopisto syntyi vuonna 1992 ajatuksesta, että sanomalehti tulisi palauttaa perustehtäväänsä kansan sivistäjäksi. Tavoitteena oli myös tuoda yliopisto lähelle ihmistä. Vuosien saatossa sanomalehtiyliopiston aiheet ovat vaihtuneet ja opetusmenetelmät kehittyneet, mutta suosio on säilynyt.

Kansalaisraadit

Sinun mielipiteesi on tärkeä. Vaasan yliopisto on luonut toimivan ja nykyaikaisen kansalaisraati-konseptin, jolla parannetaan yhteiskuntaa monin tavoin. Äänensä ovat jo saaneet kuuluviin mm. ikäihmiset ja nuoret. Lähidemokratiaa parhaimmillaan.

Blogit

Vaasan yliopistolaisilla on sanottavaa. Asiantuntijablogeissa tartumme ajankohtaisiin ilmiöihin: millaista on hyvä johtaminen, mitä aluekehityksessä tapahtuu tai kuinka viestinnällä rakennetaan uutta maailmaa. Opiskelijablogeissa sukelletaan raikkaasti toisenlaisiin vesiin: lue, näe ja kuule, mitä opiskelu Vaasan yliopistossa tänä päivänä on.

Vaasan yliopistolehti

Vox Cordis -yliopistolehti on silta yliopiston ja sen ystävien, kumppaneiden, alumnien, opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Yliopistolehti kertoo tiiviisti ja kiinnostavasti mitä yliopistolla tapahtuu, kuka tutkii ja mitä ja poimii tuoreita ajankohtaisia asioita. Keskustelu jatkuu verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Vaasan ylioppilaslehti

Ylioppilaskunnan julkaisema opiskelijoiden äänenkannattaja katsoo yliopistomaailmaa nuorekkaasta näkövinkkelistä.

Päivitetty 07.02.2014 - Verkkotoimitus
Login