Vuosijuhlahumua

Julkaistu 28.11.2016.

Julian ja Essin kanssa vuosijuhlien jatkoilla

Osallistuin tänä syksynä ensimmäistä kertaa vuosijuhliin

Opiskelen Vaasan yliopistossa viidettä vuotta, mutta sain vasta tänä syksynä aikaiseksi osallistua vuosijuhliin. Ajattelen, että vuosijuhlat ovat osa yliopistoelämää, joten niihin pitää osallistua vielä ennen kuin valmistuu.

Niille, jotka eivät tiedä, vuosijuhlat ovat akateeminen pöytäjuhla. Kyseisen vuosijuhlan järjesti viestinnän ainejärjestö CoMedia, mutta ylioppilaskunta järjestää vuosijuhlia joka vuosi. Vuosijuhlilla syödään, lauletaan, pidetään puheita ja ehkä myös tanssitaan. Juhlat ovat aika kalliita, sillä esimerkiksi CoMedian vuosijuhla oli kaikkineen (juhla, jatkot, sillis) 100 euroa.

Suurin päänvaiva vuosijuhlista tuli varmaan mekon hankinnasta. Löysin lopulta mekon Seinäjoelta, mutta lyhensin sitä äitini kanssa viisi tuntia. Kannattaa hankkia puku ajoissa, eikä kaksi viikkoa aiemmin, kuten minä tein. Silloin puvun ehtii viedä ompelijallekin. Juhlapukuliikkeistä saa nättejä mekkoja, mutta aika moni tavallinenkin kauppa myy mekkoja, yleensä edullisemmin. Mekkoon kiinnitetään oman ainejärjestön ja VYY:n nauhat, jotka on naisilla taiteltu ruusukkeiksi. Ruusukkeiden taittelukin oli aika vaivalloista, joten siihenkin kannattaa varata aikaa.

Onneksi mieluinen mekko löytyi ja päästiin juhlimaan. Kaikesta huolimatta vaivannäkö kannatti. Juhlatilaisuus oli Centralissa, jossa oli kolmen ruokalajin illallinen. Yliopiston opettaja Suvi Isohella ja professori Merja Koskela pitivät mainiot puheet, kun he muistelivat opiskeluaikojaan Vaasassa. Myös ainejärjestön edustajat pitivät hauskoja puheita, eikä tilaisuus ollut ollenkaan kuiva. Hilpeä tunnelma saattoi johtua myös pöytäseurueesta, sillä meillä oli juhlissa mukava kaveriporukka.

Jatkot ja seuraavan päivän sillis järjestettiin Vaasa Entrepreneurship Societyn tiloissa Palosaarella. Tila oli aika karu, mutta se ei vaikuttanut tunnelmaan ja tanssilattialla kelpasi tanssia. Oli kyllä väsynyt olo sunnuntaina, kun oli tanssinut jalat kipeiksi.

Tämä blogiteksti on omistettu ennen kaikkea niille, jotka minun laillani opiskelevat viimeisiä vuosiaan Vaasan yliopistossa, eivätkä vielä ole käyneet vuosijuhlilla. Menkää! Ne todella kuuluvat yliopistoelämään. Vuosijuhlat ovat kuin sitsit, mutta vielä hauskemmat ja hienostuneemmat. Jos ei muuta, niin saa ainakin syyn hankkia sen mekon J

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 28.11.2016 - Verkkotoimitus
Login