Viimeinen blogiteksti

Julkaistu 26.08.2017.

Vihdoin maisteri!

Olen blogannut yliopistolle koko opiskeluajan. Nyt on viimeisen tekstin aika.

Sain eilen paperit yliopistolta. Nyt olen valmis filosofian maisteri viestinnän monialaisesta koulutusohjelmasta suuntautumisvaihtoehtona digitaalinen media.

On kulunut aika lailla tasan viisi vuotta siitä, kun aloitin yliopiston. Asuin ensin siskoni luona, myöhemmin omassa kämpässä. Osallistuin ekan illan bileisiin, ekan viikonlopun bileisiin, kastajaisiin ja niin edelleen. Muistot ovat edelleen elävinä mielessä. Aika pian aloin kuitenkin opiskella täysillä, sain töitä Pohjalaisesta ja julkaisin oman kirjan.

Sopeuduin mielestäni hyvin yliopistomaailmaan. Olen tavannut paljon ihania ihmisiä, mukavia opettajia ja ollut yliopistoruokaloiden vakiasiakas. Olin myös vaihdossa Uumajassa ja harjoittelussa Kuortaneen Urheiluopistolla. Näistä kirjoitinkin blogiini. Vierivä kivi ei sammaloidu ja se pätee hyvin minunkin kohdallani.

Isoin muutos tapahtui varmaan kuitenkin reilu vuosi sitten, kun sain vakituisen työpaikan ja pääsin Herealle töihin. Tein yhtä aikaa gradua ja paria markkinoinnin kurssia. En voi sanoa, että paperit olisivat tulleet helpolla tavoiteajassa työn ohessa, sillä se on vaatinut stressinsietokykyä, ryhmätyökykyä ja uusien asioiden jatkuvaa omaksumista ja analysointia. Onneksi olen nopea kirjoittamaan. Siitä on ollut hyötyä niin työssä kuin koulussakin.

Mikä on muuttunut viidessä vuodessa? Voisin sanoa kasvaneeni aikuiseksi, mutta en tiedä, pitääkö se paikkaansa vieläkään. Missä menee aikuisuuden raja? :D  Ainakin olen kasvanut paljon henkisesti viiden vuoden aikana. Olen ottanut itsestäni vastuun, käyn töissä, huolehdin asiakkaistani, olen kehittynyt kirjoittajana ja huolehdin omasta hyvinvoinnistani. Tavallaan kuitenkin osa asioista on samalla tavalla kuin viisi vuotta sitten: etsin parhaillaan uutta asuntoa ja ilokseni voin kertoa, että julkaisen uuden runokirjan. Se on Etelä-Pohjanmaan murteella kirjoitettu ja nimeksi tulee Likellä. Tervetuloa kirjajulkkareihin 24.10.2017 klo 19 Kuortaneen kirjastoon!

Tavallaan siis tuntuu, että olen aivan eri ihminen kuin vuonna 2012 ja elän aivan eri maailmassa kuin silloin, mutta toisaalta tuntuu, että jotkut asiat ovat pysyneet elämässäni täysin samalla lailla, ja hyvä niin.

Olen blogannut viiden vuoden ajan sekä opiskeluelämän ilon hetkistä että vaikeista hetkistä. Onneksi niitä ilon hetkiä on ollut enemmän. Olen kiitollinen siitä, että minulla on muistona tekstejä viiden vuoden ajalta, jotta näen, mistä olen lähtenyt ja mitä olen saavuttanut. Se on tärkeää nyt, kun paperit ovat kourassa ja menen uusia tuulia kohti. Bloggaaminen on ollut mukavaa ja kiitän blogini lukijoita, kommentoijia, Vaasan yliopistoa ja kaikkia jotka ovat olleet tukenani tällä taipaleella. Kiitos ja moikataan kun tavataan!

Kommentit:

Onnittelut

Kirjoittanut Tommi Lehtonen 26.08.2017 11:50:30

Onnittelen sinua, Enni, valmistumisesi johdosta! Taivaltasi opiskeluissa, harjoittelussa ja työkuvioissa on ollut kiva ja kiinnostava seurata blogisi kautta. Upeita tuloksia on syntynyt. Onnittelut myös uuden runokirjasi julkaisemisesta! Olet hyvin lahjakas kirjoittaja. Toivon sinulle kaikkea hyvää myös jatkossa!

Kiitos ja kumarrus

Kirjoittanut Hannu Katajamäki 28.08.2017 11:50:17

Lämpimät onnittelut Sinulle maisterin tutkinnosta, työpaikasta ja uudesta runokirjasta. Tekstejäsi on ollut ilo lukea. Niissä hehkuvat osaava kirjoittaminen, elämänilo ja omaääninen ajattelu. Toivotan Sinulle onnea ja menestystä.

Onnea

Kirjoittanut alumnus 28.08.2017 20:28:51

Onnea valmistumisen johdosta, alumna Enni :)

Kiitos onnittelijoille!

Kirjoittanut Enni 31.08.2017 09:01:43

Kiitos Tommi, Hannu ja Alumnus. Minulle merkitsee paljon, että olette lukeneet blogiani ja jaksaneet kommentoida. Hyvää jatkoa teillekin! :)

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 26.08.2017 - Verkkotoimitus
Login