Vappu kuvina

Julkaistu 06.05.2016.

Piknikillä Hoviskalla.

Vappu tuli ja vappu meni.

Onneksi ehdin juhlistaa vappua edes yhden päivän ajan. Tänä vuonna yliopiston vapputapahtumia kesti yhteensä 13 päivän ajan ja ohjelmaa oli jos jonkinlaista. Ainejärjestöillä ja ylioppilaskunnalla oli kova homma järjestää erilaista ohjelmaa vielä omien opintojen ohessa. Ohessa on kuvia vapustani.

Vapun juhlinta on yliopisto-opiskelijalle suuri perinne. Se johtuu historiasta, sillä ylioppilaat ovat juhlineet vappua jo ainakin 1800-luvulta lähtien. Vappu on erityisen tärkeä teekkareille, sillä ainakin Vaasassa teknillisen tiedekunnan fuksit saavat vappuna teekkarikasteen. Nykyään myös useat kurssit loppuvat vapun aikoihin, sillä monet aloittavat kesätyöt toukokuussa.

Itselläni vapun juhliminen on vähentynyt fuksivuodesta huimasti. Neljäntenä vuonna olisi kiva toki vielä osallistua tapahtumiin, mutta velvollisuudet painavat enemmän kuin juhlinta. Iltaisin kasvatustieteen opintojen jälkeen ei oikein jaksanut enää muuta kuin nukkua. Vappuaattona kävin kuitenkin Hovioikeuden rannassa eli ”Hoviskalla” perinteisellä vappupiknikillä. Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa tuttuja, jotka ovat jo lähteneet Vaasasta, mutta haluavat edelleen tulla vanhaan opiskelijakaupunkiinsa viettämään vappua. Puisto oli täynnä ihmisiä ja teekkarisaunakin taisi lämmetä. Illalla kävin ystäväni valmistujaisissa ja jonotin Fontanaan – turhaan. Olin jonossa ennen kuin baari aukesi ja olin ostanut jopa ennakkolipun. Väkeä oli niin paljon, etten edes 1,5 tunnin jonottamisen jälkeen päässyt sisään…

En tiedä, johtuuko yöllisestä jonottamisesta, mutta tällä viikolla olen sairastanut koko viikon pientä flunssaa. Säät ovat mahtavat, mutta kun kurkku köhisee, päivät täytyy viettää sisätiloissa. No, nyt on ainakin juhlittu vappua ja saatu samalla perinteinen vappuflunssa. Toivottavasti muiden vappu meni vähän rennommin!

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 06.05.2016 - Verkkotoimitus
Login