Tavallinen arkiviikko

Julkaistu 19.02.2017.

Gradupäivän ahkerointia

Minut haastettiin kuluneella viikolla Facebookissa arkikuvahaasteeseen. Ajattelinkin kirjoittaa, millainen on tavallinen viikkoni.

Yleensä olen töissä kolmena päivänä viikossa ja kahtena päivänä kirjoitan gradua ja hoidan muita kouluhommia. Viime viikko oli aika kiireinen, mutta tässä on esimerkki työssäkäyvän opiskelijan arkiviikosta:

Maanantai (työpäivä)

Maanantaina heräsin 64.45 ja tein töitä klo 8–16. Töissä tein paljon kirjoitushommia. Kun tulin kotiin, söin ja lähdin Wasa Sports Clubille Body Balanceen. Rauhallinen jumppa rentoutti työpäivän jälkeen, mutta oli silti tehokas.

Tiistai (koulupäivä)

Heräsin klo 6.10 ja lähdin salille kaverini kanssa. Tiistaina oli ystävänpäivä ja salilla sai ilmaisen aamupalan ja mukaan sai ottaa kaverin. Ruoka on hyvä motivaattori, kun pitää herätä aikaisin :D Olin takaisin kotona yhdeksän aikoihin ja kirjoitin gradua suunnilleen yhteen asti. Sen jälkeen kävin kirjastossa hakemassa materiaalia graduun ja menin graduseminaariin iltapäiväksi. Illalla laitoin ruokaa ja tein eväät seuraavillekin päiville.

Keskiviikko (työpäivä)

Keskiviikkona heräsin vasta klo 7.50, koska kävin verikokeissa aamulla, enkä saanut syödä aamupalaa. Sen jälkeen menin lopuksi päivää töihin ja luvassa oli taas kirjoitushommia. Kynäpurkissa odotti ystävänpäivätikkari, jonka olin saanut työkaverilta :D Illalla lepäsin.

Torstai (työpäivä)

Torstaina heräsin klo 6.45. Olin töissä klo 8–16. Kävin asiakkaan luona myyntikäynnillä ja sen jälkeen meillä oli omia palavereita työpaikalla. Päivä oli sen verran rankka, että illalla ei jaksanut tehdä mitään ihmeellistä.

Perjantai (työ- ja koulupäivä)

Yleensä perjantai on koulupäivä, mutta tällä kertaa aamulle sattui asiakaskäynti klo 8. Sen jälkeen hoidin kouluasioita ja iltapäivällä kävin ensimmäistä kertaa ikinä pilateksen yksityistunnilla. Pilates teki tosi hyvää rankan viikon jälkeen. Loppupäivän tein vielä graduhommia ja illalla siivosin kämpän.

Yleensä viikonloppuisin olen Vaasassa tai menen kotiin porukoiden luo. Yritän kuitenkin hoitaa kouluhommat mahdollisuuksien mukaan viikolla, jotta viikonloppuna pystyisi vaan lepäämään, liikkumaan ja tietenkin nukkumaan. Vaikka viikkoni on jaettu työ- ja koulupäiville, tulee koulupäivinä ajateltuna työasioita ja päin vastoin. Usein suunnittelen jo illalla, mikä on seuraavan päivän urakka. Välillä olisi kiva keskittyä vain yhteen asiaan yhtä aikaa, mutta tällaista se on. Onneksi kevätlukukautta ei ole kuin muutama kuukausi jäljellä ja valmistuminen häämöttää lähellä.

Kommentit:

Aristoteleen Retoriikka

Kirjoittanut Tommi Lehtonen 20.02.2017 09:56:55

Huomasin Enni, että sinulla on Aristoteleen Retoriikka työpöydälläsi. Retoriikka on yksi niistä tutkimusalueista, joilla antiikin klassikot ovat edelleen kurantteja muutenkin kuin kuriositeetin vuoksi. Se kai johtuu siitä, että ihmisen psykologia on edelleen aika samanlaista kuin yli kaksi tuhatta vuotta sitten.

Tommille

Kirjoittanut Enni 20.02.2017 12:34:17

Kiitos kommentista Tommi! Käytän retorista analyysia graduni teoriapohjana, kun tutkin Vegaanihaasteen Facebook-sivun vakuuttamisen keinoja. Retoriikka on kiinnostavaa. Olet oikeassa siinä, ettei menetelmä ole juuri vanhentunut vuosien aikana. Samat keinot ovat edelleen käytössä.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 19.02.2017 - Verkkotoimitus
Login