Mitä tapahtui vuonna 2016?

Julkaistu 21.12.2016.

Kaunis auringonlasku Palosaarella © Enni Yli-Hynnilä

Vuosi 2016 on ollut kiitollisuuden vuosi. Sain työpaikan ja aloitin gradun kirjoittamisen.

Olen kirjoittanut paljon jouluntoivotustekstejä töissä tässä kuussa. Siksi tämä ei ole jouluntoivotusteksti, vaan pohdiskelu kuluneen vuoden tapahtumiin.

Mitä muistan viime vuodelta? Keväältä muistan sen, että menossa oli samaan aikaan miljoona eri kurssia ja seminaarityö. Tein samaan aikaan satunnaisia toimittajan töitä ja kirjoitin uutisia Kuortaneen Urheiluopistolle. Muistan myös 1920-luvun sitsit, joissa olin kavereiden kanssa. Erityisesti ystävien ja perheen kanssa vietetty aika on jäänyt mieleen.

Loppukeväällä tein jotain uutta ja aloitin kasvatustieteen sivuaineopinnot. Se oli yksi opiskeluaikani parhaimmista päätöksistä, vaikka kesästä tulikin raskas. En ymmärrä, miten maailmankuva voi laajentua niin paljon pelkästään luokkahuoneen sisällä. Vaikka viestintätieteilijätkin ovat Vaasassa humanisteja ja valmistun filosofian maisteriksi, vasta kasvatustieteen opinnoissa koin ajattelutavan ihmisläheiseksi ja filosofiseksi. Opin paljon asioita yhteiskunnasta, mutta myös itsestäni. Kiitos mahtaville Helsingin yliopiston opettajille tästä elämyksestä.

Alkukesästä hain töitä. Opiskelijana ”kituuttaminen” alkoi kyllästyttää, enkä halunnut tehdä enää niin montaa asiaa yhtä aikaa, vaan keskittyä yhteen työhön ja jäljelle jääneisiin opintoihin. En osannut arvioida mahdollisuuksiani saada töitä, kun opinnot ovat vielä kesken. Yllätyin itsekin, kun sain työpaikan Herealta. Tällä hetkellä olen siitä hyvin kiitollinen.

Aloitin uusia töitä jo kesällä, mutta jäljellä oli vielä kasvatustieteen opintoja ja töitä Vaasan Ikkunassa editoijana. Ehdin kuitenkin lomailla hetken ja käydä moikkaamassa vaihtokaveria Saksassa. Kesäni oli hyvin vauhdikas.

Elokuussa aloitin töissä vakituisesti. Syyskuussa alkoi gradun suunnittelu. Onneksi sain sovittua, että teen töitä kolme päivää viikossa ja gradua kaksi päivää viikossa. Muuten tästä koko hommasta ei olisi tullut mitään.

Jälkeenpäin ajateltuna vuosi on ollut onnekas. Keväällä voitin kirjoituskilpailun, kesällä sain töitä ja nyt gradu etenee. Olen kiitollinen niin monesta asiasta. Puhutaan, että viestintäalalla on huono työtilanne, mutta siitä ei kannata masentua. Töitä kannattaa aina hakea. Moni asia on omasta aktiivisuudesta kiinni.

Toisaalta kuluneena vuonna olin liian kiireinen. Myös rakas hevoseni jouduttiin lopettamaan vanhuuden takia. Vuoden lopulla haluan kuitenkin ajatella päällimmäisenä niitä hyviä asioita. Viihdyn töissä, minulla on hyviä ystäviä ja ihana perhe. Mitä muuta ihminen tarvitsee?

Tulevana vuonna aion kirjoittaa gradun loppuun ja valmistua. Jäljellä on myös yksi kurssi markkinoinnin sivuaineesta, jonka haluan suorittaa. Toivon, että jatkossa ehdin enemmän viettää aikaa kavereideni kanssa. Sillä loppuen lopuksi elämästä jää mieleen yhdessä vietetyt hetket, eikä työkiireet tai käydyt kurssit. Hyvää joulua ja riemukasta uutta vuotta jokaiselle!

 

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 21.12.2016 - Verkkotoimitus
Login