Kummat lasit sinä laitat päähän?

Julkaistu 25.01.2017.

Kavereiden kanssa Tampereella :)

Opiskelijaelämälläkin on kaksi puolta.

Tanssin viime viikonloppuna jalkani kipeiksi. Tai oikeastaan koko kroppani. Olin viime viikonloppuna Tampereella kaverin luona ja meillä oli porukalla oikein mukavaa. Työn ja opiskelun yhdistäminen on välillä aika rankkaa, joten irtiotto oli tarpeen. Mutta mikä saa jatkamaan tanssimista, vaikka joka paikkaan sattuu ja väsyttää muutenkin? Musiikki ja seura tietysti.

Sama pätee opiskeluun. Vaikka opiskelu olisi muuten mukavaa, jotkut asiat voivat hiertää yhtä kipeästi kuin huonot korkkarit. On vaikea olla positiivinen, jos meneillään on vain tylsiä kursseja. Tai jatkuvaa gradun kirjoitusta. Siis pelkkää työtä, eikä tuloksia näe ennen loppukevättä, kun arvosanat tulevat. Ja oppimisen tulokset näkyvät ehkä työelämässä joskus sen jälkeen. Ulkonakin on pimeää ja lenkkeily ei huvita liukkailla kaduilla. Miten jaksaa puurtaa ilman valoa tunnelin päässä?

Huomaamme liian usein elämästä vain ikävät asiat ja valitamme niistä. Syyllistyn itse siihen useinkin. Aina on kiire, eikä mitään kivaa ehdi tehdä. Mutta jos tarkemmin ajattelee, onhan sitä ehtinyt tehdä vaikka mitä. Välillä on hyvä katsoa taaksepäin ja nähdä se, mitä on jo saanut aikaiseksi. Sitten tietää, ettei maaliin ole enää pitkä matka.

Opiskelen tällä hetkellä yliopistossa viidettä vuotta. Siinä ajassa on tullut nähtyä tylsiä luentoja ja kirjoitettua miljoonia Moodle-kommentteja ja kymmenen sivun esseitä. Toisaalta viidessä vuodessa olen suurimmaksi osaksi istunut mielenkiintoisilla kursseilla, tavannut monta uutta kaveria ja osallistunut hauskoihin opiskelijatapahtumiin. Olen tainnut muutaman kerran jopa innostua koulutehtävistä. Parasta on ollut kavereiden kanssa vietetty aika, sillä yhdessä jaksaa vaikka läpi Vaasan tuulen.

Asiat voi siis nähdä joko negatiivisten tai positiivisten lasien läpi. Kummat lasit sinä laitat päähän?

Kommentit:

"Tajuamme onnemme vasta, kun olemme menettäneet sen"

Kirjoittanut Tommi Lehtonen 25.01.2017 13:35:29

Roomalaisen kirjailijan Plautuksen mukaan huomaamme vasta asioiden ollessa huonosti, miten hyvin asiamme olivat. Tämä on yksi antiikissa esitetyistä vastauksista pahan ongelmaan: pahaa tarvitaan, jotta hyvä havaittaisiin, ja tässä (aika lohduttomassa) mielessä pahasta voi seurata hyvää.

Näinhän se on

Kirjoittanut Enni Yli-Hynnilä 27.01.2017 13:32:17

Kiitos kommentista! Plautus on varmasti tässä oikeassa. Elämässä tarvitaan niin hyviä kuin huonojakin hetkiä, jotta hyvistä hetkistä osaa sitten nauttia.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 25.01.2017 - Verkkotoimitus
Login