Kiitos, kun luet tekstejäni

Julkaistu 29.04.2016.

Mahtavat fiilikset tilaisuuden jälkeen!

Kulunut viikko on ollut aikamoista hulinaa, kun koulutöiden keskellä eräästä kirjoituskilpailusta napsahti voitto.

Viimeiset deadlinet paukkuvat, ja pian viestinnän kurssit ovat tältä keväältä ohi. Pian juhlitaan vappua, mutta kuluneet viikot ovat olleet kaikkea muuta kuin vapun juhlintaa. Sain kaikkien hommien keskellä muutama viikko sitten oudon puhelinsoiton. Minut kutsuttiin Helsingin eteläpohjalaiset ry:n kirjoituskilpailun palkintojenjakoon. Tilaisuus oli viime tiistaina.

Osallistun aina silloin tällöin kirjoituskilpailuihin, mutta harvoinpa niistä kuuluu mitään. Tällä kertaa aiheena oli eteläpohjalaisuus/pohjalaisuus nyt, joten koin kyllä kirjoittaneeni itseäni läheisen tekstin. Yllätyin silti, kun sain puhelimessa tietää, että pääsin kolmen parhaan joukkoon. En kuitenkaan uskaltanut kertoa asiasta kovin monelle, sillä elin jännityksessä viimeiseen asti.

Tilaisuus järjestettiin Ylellä Isossa Pajassa tiistaina. Jännitin tilaisuutta varmaan kaksi viikkoa, sillä tiesin, että se olisi varsin juhlava. Onneksi kaikki sujui hyvin, löysin paikalle ja päädyin raadin kanssa syömään kakkua. Ja kilpailun suojelijahan oli Antti Tuuri. Tapasin myös kaksi muuta kolmen parhaan joukkoon päässyttä.

Yllätys oli suuri, kun palkintoja jaettiin. Tajusin, että nimeni mainittiin viimeiseksi. Olin voittaja.

En jännitykseltä edes muista kaikkea, mitä tekstistäni sanottiin. Ainakin sitä kehuttiin omaperäiseksi ja rakenne oli kuulemma hyvä. Ajattelin vain hämmästyneenä, että tekstini oli ollut kilpailun paras. Ja voin kertoa, että tähän tunteeseen ei oikein voi verrata mitään: tämä on paljon parempaa kuin vitonen kurssista tai kehu töissä. Kun luo täysin omaa tekstiä ja toiset nauttivat sen lukemisesta… se on hieno tunne.

Kirjoitan aiheesta, sillä olen saanut paljon yhteydenottoja ja onnitteluja, jopa tuntemattomiltakin. Haluan kiittää kaikkia kannustuksesta ja siitä, että luet nyt parhaillaankin kirjoittamaani blogia. Vaikka pidän kirjoittamisesta ja kirjoitan omista lähtökohdistani, ilahdun kuullessani, kun joku pitää tuotoksistani. Palkinto ja positiiviset kommentit kannustavat jatkamaan kirjoittamista.

Palkitsemistilaisuudessa keskustelimme siitä, että kirjoitustaidoista ei ole ikinä haittaa, vaikkei tähtäisi julkaisuun. Kirjoittamiskokemuksesta on hyötyä monessa ammatissa, mutta myös vapaa-ajallakin. Kaikkein parasta tietysti on, että nauttii siitä, mitä tekee. Silloin ihmisen on hyvä olla. Kannustan samalla muita ”pöytälaatikkokirjoittajia” olemaan rohkeita ja tekemään sitä, mihin itsellä on kutsumus. Koskaan ei ole liian myöhäistä.

Kommentit:

Isot onnittelut!

Kirjoittanut Riikka Kalmi 29.04.2016 17:32:10

Hieno juttu! Julkaistaanko palkittu tekstisi esimerkiksi Helsingin eteläpohjalaiset ry:n Plari-lehdessä? Olisi kiinnostavaa lukea se.

kyllä julkaistaan!

Kirjoittanut Enni Yli-Hynnilä 30.04.2016 16:45:14

Muistaakseni ainakin Plarissa ja yhdistyksen nettisivuilla.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 29.04.2016 - Verkkotoimitus
Login