Kevät tulee, opiskelu jatkuu

Julkaistu 08.04.2016.

Jäät alkavat jo sulaa merestä.

Monet käyvät tässä vaiheessa kevään viimeisiä kursseja. Minun opintoni sen sijaan jatkuvat kesän yli.

Kevät tulee, ja viimeiset kurssit ovat käynnissä. Sain tällä viikolla palautettua seminaarityön, ja sen esittely on ensi viikolla. Tämän viikon olen yrittänyt ottaa loman kannalta. Olen tehnyt töitä, mutta ehdin käydä myös Kuortaneella porukoiden luona. Keskiviikkona päätin pitää itselleni virkistyspäivän, ja piipahdin Ikeassa ja Ideaparkissa. Joskus hullut ideat keskellä arkea ovat parhaita, suosittelen! Itse ainakin pystyn rentoutumaan parhaiten, kun lähden (vaikka vain päiväksi) pois tutuista ympyröistä.

Koska haluan pitää huolta jaksamisestani koulu- ja työkiireiden keskellä, koitan viettää lomaa silloin kun voin. Opiskelijoillahan virallisia loma-aikoja ei juuri kesän lisäksi ole, ja yleensä sekin menee töissä. Jollakinhan sitä pitää tuleva vuosi elää, vai mitä? Tällä hetkellä työnhaussakin on pahin rumba päällä, vaikka monet paikat ovat jo valintansa tehneet.

Olen tehnyt omalta osaltani pitkään harkitun ja erilaisen ratkaisun kesän osalta. Olen ollut 15-vuotiaasta asti töissä joka kesä ja yleensä koko kesän ajan. Päätin, että näin opintojen loppuvaiheessa voi tehdä vielä jotain muutakin kuin töitä. Ilmoittauduin Vaasan kesäyliopistoon kasvatustieteiden opintoihin. Sen lisäksi olen pienen osan kesästä töissä.

En lopulta tiedä, tuleeko kesästä yhtään sen rennompi opiskellen kuin töitä tehdenkään, mutta vaihtelu virkistää. Kun muilta loppuvat kevään kurssit, minulla ne oikeastaan vasta alkavat. Tuleva kuukausi täytyy tehdä yhtä aikaa sekä tavallisia viestinnän kursseja että kasvatustieteen opintoja. Kun tavallisen yliopiston kurssit loppuvat, kesäyliopiston kurssit jatkuvat. Kuulostaa aika rankalta ja niinhän se voi ollakin, mutta onneksi kursseja ei mene jatkuvasti koko kesää, eikä niitä ole joka päivä. Välillä ehtii vähän lomailla.

Vaikka voi kuulostaa hullulta, tällaisen päätöksen tekeminen vaatii kovasti rohkeutta. Pohdin, miten tulen toimeen rahallisesti, nostanko kesän ajan opintotukea, mitä ihmiset sanovat kun kuulevat, etten mennyt kesätöihin, vaikka olisin päässytkin…en vieläkään tiedä näihin kysymyksiin vastausta, mutta tällä hetkellä olen ylpeä päätöksestäni. Aina sitä jotenkin tulee toimeen.

Teille samassa tilanteessa oleville tunnollisille opiskelijoille, jotka olette vuoden jälkeen uupuneita, olette tehneet koko elämänne aina kesätöitä, ettekä ole koskaan pitäneet lomaa: lomasta ei tarvitse kokea huonoa omaatuntoa. Se on palkinto. Vaihtelu virkistää, oli se sitten jonkin toisen alan opinnot tai vaikka matkustelu Euroopassa. Opintojen lisäksi aion itsekin reissata ja jos tulee lämmin kesä, minut löytää Mansikkasaaren hiekkarannalta!

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 08.04.2016 - Verkkotoimitus
Login