Gradu on valmis!

Julkaistu 21.04.2017.

Koirien kanssa rentoutumassa metsässä :)

Gradu on palautettu ja on aika rentoutua.

Sain gradun palautettua tämän kuun alkupuolella. Ensin graduni kävi esitarkastuksessa ja se laitettiin plagiaatintunnistustestiin eli Turnitiin. Sen jälkeen alkoi viimeinen loppurypistys eli korjauksien tekeminen. Se vei paljon energiaa, varsinkin kun tiesi, että urakka olisi pian ohi. Kun gradu oli valmis, se piti lähettää painoon ja laittaa vielä kerran Turnitiin.

Tällä hetkellä odottelen siis tuloksia gradusta. Arvosanojen pitäisi tulla lähiviikkoina. Ajattelen kuitenkin niin, että tehty gradu on paras gradu. Muulla ei sitten olekaan niin suuresti väliä.

Jälkeen päin ajateltuna gradun teko oli työlästä, mutta lopulta suurin siihen liittyvä työ oli ajatustyö: mitä tekee, miten tekee, mitä menetelmää käyttää, mitä aineistoa käyttää, miten nimeää luvut ja niin edelleen. Oma vinkkini on, että gradun sisällys kannattaa suunnitella huolellisesti ennen kuin aloittaa kirjoittamisen. Tein ensin sisällysluettelon, jossa oli suunniteltuna asiat otsikkotasolla. Kirjoittamisen aloittaminen oli siten helpompaa, vaikka sisällöt myöhemmin vähän vaihtuivatkin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että gradu on yksi koulutyö muiden joukossa, vain pitempi sellainen. Murehdin asiaa paljon etukäteen, mutta loppuen lopuksi turha murehtiminenkin on hyödytöntä.

Opin paljon retoriikasta ja ylipäätänsä projektinhallinnasta. Asiat täytyi osata pitää koossa, piti osata etsiä tietoa ja toisaalta taas jättää paljon kiinnostavia asioita myös pois, sillä muuten homma olisi paisunut kuin pullataikina. Voin sanoa, että gradun teossa oppii paljon.

Jäljellä on enää yksi markkinoinnin tentti. Muut kurssin tehtävät olen jo tehnyt. Kurssi on aika samanlainen kuin työnkuvani, joten olen saanut aika paljon aiempaa osaamista yhdistettyä kurssin tehtävissä.

Nyt aion huokaista pari viikkoa ja ottaa ihan rauhassa. Lähden kohta reissuun Riikaan, joten pääsen vähän lomailemaan. Ja tuleehan se vappukin pian sieltä!

Kommentit:

Tehty gradu, paras gradu

Kirjoittanut alumnus 27.04.2017 14:48:31

Onnittelut valmistuneen gradun johdosta!

kiitos

Kirjoittanut Enni 28.04.2017 10:36:37

Kiitos paljon alumnus!

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 21.04.2017 - Verkkotoimitus
Login