Teekkarin pitkä kevät

Julkaistu 01.04.2016.

Lumista Kuusamoa.

Teksti ja kuvat: Joonas Pajuniva

Aprillia, aprillia! – sitä tämä ei ainakaan ole.

Näin se on kohta ensimmäinen fuksivuosi tekniikan opintoja takanapäin – no ainakin melkein. Useat kaverit ovatkin kyselleet, että joko on kevään kurssit plakkarissa, no ei ole. Tylysti joutuu kerta toisensa jälkeen toteamaan, että viikot ovatkin vielä täyttä työtä. Vaikka määrällisesti enää ei tarvitse niska limassa painaa hommia yötä myöten kuten syksyllä, niin silti joutuu panostamaan näihin viimeisiin kursseihin oikein urakalla. Kurssien sisällöt pääosin ovat minulle vierasta, ja juuri esimerkiksi sähkön tarkempi tutkiminen ja sähköpiirien laskeminen on minulle aivan uusi ja vieras asia.

Vaikka tänään onkin aprillipäivä, en aio kuitenkaan ketään juksata edes tässä blogissa. Ainakin näin ensimmäisen fuksivuoden teekkarille kevät tuntuu pitkältä. Vaikka ollaankin jo huhtikuun puolella, niin moni kurssi on vasta lähtenyt käyntiin nyt keväällä. Toista se oli AMK:ssa vuosi sitten. Siellä tehtiin maaliskuun ajan lähinnä projektityötä ja kaiken kaikkiaan kevät olikin paketissa opintojen osalta jo maaliskuun lopun tienoilla. Nyt yliopistossa teekkarina tässä keväällä on edessä vielä useampia tenttejä, saattaapa viimeiset rutistukset valua toukokuunkin puolelle. Vuoden haasteellisimmat kurssit ovatkin juuri alkaneet nyt keväällä, mutta onneksi joukossa on kyllä itselleni varsin keveitä perusteet-tason kursseja, kuten esimerkiksi tietotekniikan perusteet. Ikänsä tietokoneiden kanssa sormia pyöritellyt ja ruuvimeisselillä koneita raplailleena moni asia kurssilla tuntuu mukavan helpolta. Tietenkin oman mausteensa tuo kurssiin se, kun aletaan tutkia syvällisemmin nykyisen digitaalisen tekniikan sielunelämää, sillä syvällisempään sielunelämään ei ole tarvinnut itsellä turvautua kun on tehnyt työtä lähinnä raudan (hardwaren) parissa.

Joululoman jälkeen vasta nyt pääsiäisen aikana oli sen verran pidempi jakso vapaata, että oli järkevää käydä lomalla kotona Kuusamossa muutaman päivän ajan.  Oikeata talvilomaa ei nyt kevättalvella ollut käytännössä ollenkaan, joten ainoastaan tämä pääsiäinen oli järkevä aika lähteä matkaamaan melkeinpä toiselle puolelle Suomea. Oli oikein piristävää vaihtelua päästä lumelle hiihtämään ja Rukan vaaroja valloittamaan suksilla. Olosuhteet olivatkin Pohjois-Suomessa vielä hyvin talviset, olihan lunta Rukan seudussa lähes metrin verran. Samaan aikaan kun pohjoisessa sulatellaan metrin kinoksia, niin täällä aletaan jo siirtyä pikkuhiljaa alkukesän puolelle. Täällä länsirannikolla pitääkin aloittaa kesätreenailut kilpapyörällä jo näin huhtikuun alussa. Ehdottomasti korkkaamisen arvoisia reittejä ovat Vaasasta fillaroida Raippaluotoon ja Sundomiin.

Monilla muiden alan kavereilla näyttää olevan huhtikuu ”kalenteris tyhjää”, kuten rap-artisti Mäkki biisillään räppää. Onhan tämä tekniikan ala muutenkin haasteellisempaa useammille kuin useimmat muut alat, joita luetaan yliopistossa.

Vaikka tässä vaiheessa kevättä tekisikin mieli siirtyä jo lomamoodiin ja huoneessa pursuavien atk-duunin pariin, pitää silti ottaa vielä loppurutistus ja käydä kunnialla nämä viimeiset kurssit tältä keväältä.

Kommentit:

Pyöräilykohteita

Kirjoittanut Janne Koljonen 18.05.2016 12:25:30

Hyviä pyöräilykohteita tosiaan riittää. Maisemia ja historiallisia kohteita. Esimerkiksi: - Tuovilan kivisilta - Österhankmossa Bodön saari, ja siellä pitäisi olla näköalatorni, pitää itsekin etsiä (http://www.merenkurkunlty.net/cgi-bin/wordpress/?p=2083)

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 01.04.2016 - Tiedottajat
Login