Työelämää

Julkaistu 20.04.2017.

Olen saanut olla mukana mielenkiintoisessa projektissa henkilöstön osaamisen kehittämisen-kurssin myötä. Olemme päässeet haastattelemaan esimiehiä ja se on ollut todella mielenkiintoista. Olen opintojeni loppuvaiheessa ja tämä on vasta ensimmäinen tämän tyyppinen harjoitustyö, pitäisiköhän niitä olla enemmänkin?

Kevät on edennyt pitkälle, mutta blogiin asti ei ole tekstiä ehtinyt tuottamaan. Opinnot etenee jopa suunniteltua nopeamminkin. Puuttuvat kurssit on määrällinen tutkimus ja tieteellinen kirjoittaminen. Molemmat verkkokursseja. Itse havahduinkin suhteellisen myöhään, että voisi alkaa jo miettimään tieteellisen kirjoittaminen kurssia ja kaikki yliopiston kurssit olivat jo täynnä tai ilmottautumisaika mennyt. Huomasinkin että Vaasan kesäyliopisto tarjoaa tieteellisen kirjoittamisen-kurssin kevään aikana. Kesäyliopiston kurssit ovat maksulisia, mutta niille on mahdollista hakea puoltoa omasta tiedekunnasta, jolloin ainakin osittain saisi kurssimaksuun avustusta. Harmillisesti tieteelisen kirjoittamisen kurssi ei saanut tarpeeksi osanottajia ja siirtyikin syksyyn. Itse olen hyödyntänyt kesäyliopiston kurssitarjontaa varsinkin kieliopintojen ohella, koska sen kautta on saanut intensiivisesti n.3viikon aikana suoritettua 3op kieliopinnot.

 

Työelämästä sitten puheenvuoroa. Meillä on ollut henkilöstöjohtamisen opinnoissa kaksi viimeistä kurssia käynnissä. Kurssit ovat Riitta Viitalan pitämiä kursseja ja täytyy todella antaa pisteet Riitalle. Hänen kurssit ja niiden suoritusmenetelmät ovat täysin erilaisia kuin millään muilla kursseilla tähän mennessä. Kurssit on koostettu erilaisista paketeista, joista kukin voi itse valita mitkä kiinnostaa itseä ja minkä haluaa suorittaa. Kurssit ovat myös ensimmäisiä kursseja, joissa on "oikeaa" yhteistyötä työelämään. Molemmissa kursseissa on ollut yritys case-tehtävä. Toisessa tehtävässä keksimme itse meidän neljän hengen ryhmällä yrityksen, joka meitä kiinnostaa ja päätimme lähteä miettimään tehtävää sen yrityksen lähtökohdasta. Riitta tarjoutui itse tulemaan mukaan ensimmäiseen tapaamiseen yritykseen. Ja olemme saaneet tukea ja aitoa innostusta häneltä, mikä on tosi mahtavaa. Toinen tehtävä on ollut Riitan itse järjestämä tai ymmärtääkseni ehkä Case-yrityksen "tilaustyö". Teemme kurssityönä yritykselle tehtävän ja keräämme tietoa haastattelemalla yrityksen esimiehiä. Tämä tehtävä menee omista koulukokemuksista top 5, todella mielenkiintoista päästä aitoon työympäristöön  keskustelemaan ja kuuntelemaan kokemuksia. Näen, että tälläinen mahdollisuus antaa molemmin puolin paljon, mahdollisesti voit päästä tutustumaan ja luomaan verkostoja uusien kiinnostavien ihmisten kanssa. Yritykset saavat innostuneita opiskelijoita tekemään työn ja opiskelijat saavat mielenkiintoista tietoa teorian vastapainoksi. En tiedä miten paljon yliopistolla on tätä työelämä-yhteistyötä eri kursseilla tai tiedekunnissa, mutta mitä nuorempia opiskelijoita kuunteli, niin yllättävän vähänkin ilmeisesti? Itse jo pidempään työelämässä mukana olleena tykkään tästä, niin uskoisin, että nuoremmille opiskelijoille antaa varmasti jopa enemmänkin. Vaasassa on paljon eri alan opiskelijoita, joista varmasti alueen yritykset voisivat saada monenlaista apua, muutakin kuin kesätöitä, harjoittelijoita ja gradun tekijöitä.

Muuten loppukevään/alkukesän suunnitelmiin, ajatuksena olisi päästä porukalla tutustumaan Puolaan Hr-centereihin ja graduakin pitäisi potkaista alkuun.

 

Kommentit:

Markkinoinnissa kursseja

Kirjoittanut Riikka 22.04.2017 15:59:45

Ainakin markkinoinnin kursseilla on yritys-caseja jo pitkään. Kts. http://www.uva.fi/fi/news/brandijohtamisen_kurssi/

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 20.04.2017 - Verkkotoimitus
Login