Sisällä

Julkaistu 09.11.2016.

Odotettu sisäänpääsy

Hei kaikille, olen Minna Niemi. Olen pian 38-vuotias aikuisopiskelija. Aloitin tänä syksynä henkilöstöjohtamisen-maisteriopinnot avoimen väylän kautta. Olen perheellinen, 3 pojan (15,13,9v) äiti sekä yrittäjä-miehen vaimo. Asumme perheemme kanssa Laihialla. Etsin itse aiemmin aikuisopiskeluun liittyviä blogeja ja kokemuksia aikuisiällä opiskelusta, mutta en onnistunut niitä montaakaan löytämään. Miten saada opiskelu liitettyä ehkä jo valmiiksikin aika tiukkaan arkeen, työn, perheen ja harrastusten joukkoon? Mietin, että ehkä joku muu jossain siellä miettii samoja kysymyksiä kuin minäkin, siksi tämä blogi. Tämä on minun kokemuksia tästä aiheesta.

Lähdin jo kolme vuotta sitten ensimmäiselle henkilöstöjohtamisen-kurssille avoimeen yliopistoon. En tainnut uskaltaa ilmoittautua heti koko kokonaisuudelle vaan otin johtamisen perusopinnoista kurssin kerrallaan. Mutta se vei täysin mukanaan ja nälkä on niin sanotusti kasvanut matkan varrella. Ja ehkä johtamisen aineopintojen suorittamisen jälkeen aloin jo puolitosissani miettiä, että voisikohan se olla mahdollista jatkaa ihan tutkintoon saakka.

Itselläni on takana liiketalouden tradenomi-tutkinto jo vuodelta 2004. Silloin kun sen tutkinnon suoritin, ajattelin, että ei enää ikinä koulunpenkille ja nyt on viimeinen tutkinto tehtynä. Miten väärässä sitä voikaan olla. Vaasan yliopiston kauppatieteelliselle puolelle on mahdollista päästä useita eri väyliä pitkin.

Yksi mahdollisuus on tradenomeille päästä suoraan maisteriohjelmaan, mutta itselläni ei ollut riittävän hyvä keskiarvo sisäänpääsyyn tätä kautta. Toinen vaihtoehto on perinteisempi yhteishaku ja sitä kautta pääsykokeet. Kävin itse kokeilemassa tämänkin mahdollisuuden toisen vuoden opiskelujen jälkeen, mutta tässä vaiheessa huomasin, että ei perheellisellä riittänyt aika muun ohella lukea tarpeeksi hyvin pääsykoe-kirjoja. Kolmas vaihtoehto ja juuri itselläni toteutunut vaihtoehto oli avoimen väylä. Kävin muutaman kerran Sonja Hakalan juttusilla, että mitä kaikkea kannattaa ja missä vaiheessa opiskella ja useamman sähköpostinkin olen Sonjalle vuosien varrella laittanut. Opiskelin vaadittavat opintopistemäärän kokoon avoimen puolella ja ilokseni sain kuvan mukaisen päätöksen opiskelupaikan myöntämisestä kesäkuussa.

Ja tässä ollaan. Tiukka opiskelusyksy on alkanut, mutta toivon että ehdin kirjoitella teille kuulumisia täältä ruuhkavuosien keskeltä.

Kommentit:

Aikuisopiskelu on huumetta

Kirjoittanut Maami 09.11.2016 16:56:31

Ihana kirjoitus ja jaan nuo tuntemukset!

Itse olen opiskellut työn ohessa nyt 7 vuotta, tästä viimeiset 4 vuotta pienen tytön yh -äitinä. Tarinani on kovin saman kaltainen sinun tarinasi kanssa. Aikoinaan ajattelin ettei ikinä enää koulunpenkille. Sitten lähdin ensin Johtamisen erikoisammattitutkintoon, siitä avoimeen yliopistoon jne. Nyt maisteriohjelmassa Vaasan yliopistossa. Tämä on ollut jo vuosia haaveeni ja nyt vähän murehduttaa, että mitäpä sitten tämän jälkeen kun tästä on niiiiin pitkään haaveillut ja nyt tämä toteutuu. Ystävät tosin sanovat, että älä huoli, kyllä sä taas jonkun koulun penkiltä itses sitten löydät:)! Ja niinhän se on, ehkä sitten työ ja organisaatiopsykologiaa seuraavaksi:)!

Arki on haastavaa ja välillä opiskelun vaatimat tehtävät tehdään yöunien kustannuksella, mutta se voittaja fiilis joka palautuksen jälkeen tulee on aivan huikea! Itsensä ja tämän arjen kaaoksen voittaminen on parasta! Tai se hyvän arvosanan aikaansaama riemu, joka tekisi mieli huutaa koko maailmalle. Niin sitä vain nelikymppinenkin voi hurahtaa, niinkin vakavaan asiaan kuin opiskeluun!

Tsemppiä ja voimia arkeen. Se on haastavaa, mutta voi niin palkitsevaa!

ihanaa kommentteja

Kirjoittanut Minna Niemi 10.11.2016 06:51:10

Kiitos kommentista Maami, ihan samoja tuntemuksia on mullakin. Tsemppiä ja voimia sullekkin

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 09.11.2016 - Verkkotoimitus
Login