Kiire

Julkaistu 09.12.2016.

Gibraltar

Ensi alkuun kiitos kommenteista ja palautteista tästä blogista. Saattoi jopa nostaa kynnystä, mistä seuraavaksi kirjoitan, mutta todellinen syy on kyllä ollut kiireinen syksy. Loka-marraskuu on ollut kiirettä, kurssia kurssin perään.

Luulin viime keväänä, asiaa tarkistamatta, että yliopistolla vietetään syyslomaviikkoa. Varasimme Espanjan matkan sille viikolle. Sittemmin huomasinkin, että "syysloma-viikolla" oli luentoja muutama päivänä. Henkilöstöjohtamisen maisteriopinnot on fiksusti rakennettu, että tänä syksynäkin jokaisen kurssin olisi voinut suorittaa etävaihtoehtonakin. Itse otin yhden kurssin etävaihtoehtoehtona juuri tämän lomaviikon vuoksi, mutta itse huomaan oppivani paremmin lähikurssilla. Tämä etävaihtoehtohan toimii hyvin ja voitkin suorittaa kurssia lähes mistä päin vaan, vaikkapa kuvan Gibraltarilta.

Lähivaihtoehdossa kursseilla on ollut monenlaista suoritustapaa: on ryhmätöitä, oppimispäiväkirjaa, itsearviontia, tenttiä ja läsnäoloa luennoilla. Luennoilla on ollut mielenkiintoisia työelämän edustajia luennoimassa. Yliopistolla on myös ollut iltaisinkin tarjolla kiinnostavia tapahtumia mm. Onnistumisen ilta, jossa Kyrö Distillery oli kertomassa heidän tarinaa. Pohjalaisesta yrittäjyydestä kävin kuuntelemassa Oiva Ketonen -seminaaria.

Osa meistä opiskelijoista käy kokopäiväisesti töissä opintojen ohella, mistä hatunnosto teille kaikille siitä. Itse olen tehnyt osittaisesti töitä tässä syksyn aikana ja siltikin on tuntunut ajankäyttö tiukalta ja stressitaso ollut aika korkealla. Perheellisenä tuntuu, että kotona on aina jollain asiaa äidille, kun tehtäviä pitäisi tehdä tai rauhallista aikaa tehtävien tekoon tai tenttiin lukemiseen ei tunnu löytyvän. Itse olen osittain ratkaissut tämän sillä, että olen mennyt  työpaikalle tekemään illalla tai vaikkapa sunnuntaiaamulla aikaisin koulutehtäviä. Hiljainen työpaikka, siisti työpöytä ja ei  häiriötekijöitä toimii ainakin minulla.

Melkein mennään joulukuun puoliväliä, suurin kiire alkaa olla ohi tältä syksyä. Yksi tentti ja 2 harjoitustyötä pitäisi ennen joulua saada "pakettiin". Joululahjaksi voisikin toivoa hyviä arvosanoja syksyn aherruksesta, mutta palataan siihen vaikka toisessa kirjoituksessa.

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 12.12.2016 - Verkkotoimitus
Login