En språkstudents vardag (2012-2015)

21.jpg

28.05.2015 1 comments.

Något slags slut

För fyra år sedan tog jag studenten. Jag första hjälpen-sydde ihop en klasskompis finklänning på hotelltoaletten, åt smörgåstårta klockan fem på morgonen (och ett antal gånger innan det) och kunde plötsligt texten till alla låtar på nattklubben. Det var det bästa farväl jag någonsin tagit, den mest bubblande glädje jag någonsin känt. Inte för att gymnasietiden var så fruktansvärd, utan tvärtom – för att den var så oerhört lärorik på exakt alla plan i mitt liv.

19.jpg

08.05.2015 0 comments.

Sommarledigheten närmar sig

Att skriva på ett annat språk än sitt modersmål kan vara fruktansvärt frustrerande. Det kan förstås också vara lärorikt och inspirerande, men oftast vill jag bara slita av mig hårstrå efter hårstrå.

16.jpg

22.04.2015 0 comments.

En spexigare tisdag

Igår gick jag på spex för andra gången i mitt liv. Det var årets sista föreställning här i Vasa så det blev en långdragen historia – fyrtio minuter längre än planerat. Publiken var i sitt esse med alla rop till skådespelarna: Mera Chewbacca! På ryska! Mera Ollistisdag! Mera Kokkola! I slow motion! Mera jultomte!

13.jpg

08.04.2015 0 comments.

Om påsken, fortsatta studier och läslust

Jag har alltid tyckt om påsken. Gult är en av mina favoritfärger (efter rött, såklart) och chokladägg sitter ju aldrig fel. Vårsol och röda dagar går det inte heller att klaga på.

19.jpg

31.03.2015 1 comments.

En del saker kan jag bara inte

När man studerar språk finns det egentligen bara två yrken som icke-invigda förmodar att man i framtiden kommer att kunna ha: lärare och översättare.

9.jpg

23.03.2015 0 comments.

Om våren, besvikelsen och möjligheterna

För en stund trodde jag att våren hade kommit. Jag köpte tulpaner, knöt på mig mina nyaste converse och gick med glada steg på den bara asfalten på Universitetsstranden. Kände lite mer motivation när det gällde skolarbetet, började planera semesterresan och lapade lite sol. Katten gick frivilligt utanför dörren, den första grillkorven inmundigades och sommargardinerna tog plats i fönstren. Sedan kom snön. Nu har jag ont i halsen och inte ens min bylsiga yllehalsduk hjälper.

8.jpg

27.02.2015 1 comments.

Om internet, innehållsförteckningar och räddare i nöden

Internet är en fantastisk uppfinning. Jag tänker inte ens försöka sticka under stolen med att jag ägnar merparten av min vakna tid åt att hänga på nätet.

12.jpg

18.02.2015 0 comments.

Årets kortaste men långsammaste månad

Februari är ingen hit. Jag har alltid förundrats över hur i hela friden årets kortaste månad kan gå så förbenat långsamt. Inte ens runebergstårtorna, fastlagsbullarna eller alla hjärtans dag-firandet hjälper. Och när bakverk och kärlekshyllande inte fungerar, då är det verkligen illa.