Epiphany Bootcamp - How to Write Your Thesis in 48 Hours?

Julkaistu 06.01.2018.

Tänään päätin ottaa loppurutistuksen myös kauppatieteiden opintojeni kanssa. Vuodentaitteessa Savonlinnassa valmistui viimeinen opintosuoritus, ja nyt loppiaisena on gradun aika. Tuhat kilometriä lumisen luonnon hiljaisuutta ja valkeutta teki ihmeitä.

new year.jpg

Sain viettää ihanan joulun lasteni ja perheeni kanssa. Vauhdikkaan jouluviikon jälkeen lapset lähtivät isälleen, ja suuntasimme mieheni kanssa uudeksi vuodeksi Savonlinnaan. Ajatukseni saivat vapaasti vaeltaa läpi maan ja sen metsien. Uuden vuoden kynnyksellä sain puserrettua valmiiksi viimeisenkin tuotantotalouden kurssin. Mieli ja keho saivat yön yli levätä, ja paluumatkalla kotiin perävanassamme soljui kauan odotettu pinkki perävaunu.

Uuden vuoden ensimmäinen työviikko päättyi kuitenkin hämmentäviin ja surullisiin tunnelmiin. Perjantaiaamun sarastaessa kävin tehtaan portilla haastamassa kahta totista torvensoittajaa, jotka kuljetusajoneuvojen käydessä pitivät tupakkitaukoa. Sähköautoihin ei löytynyt heiltä niin minkäänmoista kiinnostusta, mutta oman mielenkiintoni herätti harmistunut puuskahdus siitä, että kaupungin biokaasubussit eivät vieläkään kulkisi biokaasulla vaan maakaasulla.

Sinänsä tieto, mikäli se tosiasiaksi on todettava, ei yllättänyt, sillä Vaasan seudun vakavat ongelmat biojätteen kierrätyksessä on menneenä vuotena monessa yhteydessä tunnistettu ja ääneenkin toimitettu. Se, mikä kuitenkin hämmensi, oli ajatus siitä, miten puijatuiksi ovat biokaasubussien käyttäjät saattaneet tulla. Paikallisista busseista ei sitten millään tavoin saa väritettyä vihreitä biokaasubusseja, mikäli ne käyttävät polttoaineenaan fossiilista ulkomailta tuotettua maakaasua.

Aamun kohtaamisten jälkeen jatkoin mielessäni jo kuukausia jatkunutta pohdintaa siitä, mihin on kotomailta kuihtunut peripohjalainen rehellisyys. Työpäivän touhussa hämmennys kääntyi suruksi, kun sain kuulla, miten tekeviä ja tietäviä rangaistaan toimeliaisuudesta ja rehellisyydestä. Tällainen arvoton maailma ei ole se maailma, johon isänmaan palveluksessa ansioitunut isämme lapsensa kasvatti tai johon haluan omat lapseni kasvattaa.

bay.jpg

Kello kääntyi juuri puolen yön. Talvisessa pimeydessä mieli suree edelleen heitä, joita syyttömästi tuomitaan. Suurin murhe jäi lumipuhteisiin, joiden päätteeksi nautimme perheeni kanssa lähikaupan käristämät grillikoivet ja äidin keittämät iltakahvit Voice of Finlandin säestämänä. Toni Wirtasen runebergmainen lyriikka soi vieläkin korvissani, samoin kuin Kari Tykkyläisen lausahdus eilisillan Yle-dokumentissa. Suosta nousseen Siuruan senaattorin sanoin - taiteilija on yhteiskunnan tulkki, jos se on rehellinen taiteilija. Rehellisiä on meidänkin oltava tieteen tiellä ja toteuttaa vakaasti yliopiston kolmatta, tärkeintä tehtävää. Jokaisen tutkijan tulee palvella ihmisiä, joista ympäröivä yhteiskuntamme muodostuu. Jokaisen meidän tehtävänä on murtaa sortavia rakenteita ja johtaa yhteiskuntaa ja ihmisiä hyvään.

Hyviä ja kannustavia esimerkkejä tarjosi myös illan internerd siitä, miten kirjoittaa gradu 48 tunnissa. Olen aina pitänyt erilaisista projekteista ja hackatoneista, jolloin saat laittaa peliin kaiken luovuutesi, innostuksesi ja osaamisesi parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Päätin tänään loppiaisen, valon juhlan, oikean uskon ja tiedon valkeuden antamisen kunniaksi tehdä oman bootcampin, kirjoittaa gradun ja antaa samalla äänen vaiennetuille. Niille tavallisille rehellisillle ihmisille, syyttömille työttömille ja työstä syrjäytetyille, arvokkaan elämäntyönsä jo tehneille, jotka surevat kanssani yhteiskuntamme nykytilaa. Parhaana motivaattorina ovat maanantaina kotiin palaavat rakkaat lapset ja se seuraava yhteinen projektimme, pinkki perävaunu, joka kestävästi kuljettaa eteenpäin maatamme ympäristö- ja yrittäjyyskasvatuksen merkeissä.

pink cadillac.jpg

Kommentit:

Sarasvuon Jarikin kirjoitti yli 50 liuskaa päivässä

Kirjoittanut Jouko Suvanto 11.01.2018 17:31:00

Ei kyllä puhunut mitään tekstinsä laadusta ja kustannustoimittajahan sen sitten puhtaaksi editoi. Lycka till med arbetet, kuten täällä kaksikielisellä Pohjanmaalla sanotaan.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 07.01.2018 - Verkkotoimitus
Login