Elämän mittaisia sanoja

Julkaistu 05.09.2014.

Opintomatkalla Oulussa. Raahen masuuneita, Hiukkavaaran tulevaisuuden taloja ja viimeinen rutistus jälleen yhden lopputyön ohjauksessa.

Muutaman vuoden tutkimuksen aikana on saanut todeta, miten valitettavan paljon tyhjää puhetta maailmaan mahtuukin. Uusiutuvissa energioissa on valtava mahdollisuus, mutta siitä huolimatta oikea käsi vieläkin rankaisee vasemman antaessa uuteen energiatalouteen investoiville. Reissun päällä on ollut ilo huomata, että Oulussa edetään teot edellä ja että on onnistuttu luomaan aito pilottitutkimusalusta.

Tyhjän puheen lisäksi maailmaan mahtuu myös sanoja ja ajatuksia, joita kerta kerrasta tekevät mieleenpainuvan vaikutuksen. Rakennustekniikan gurun illallispuheet antoivat suurta toivoa Haapaniemenkin kestävän energiasaneerauksen tulevaisuudelle. Iltapuhteiksi sai vielä kartoittaa loppusuoralla olevan kandityön, jonka alkusanat kerta kerralta menevät suoraan sydämeen. Sanoja, joihin mahtuu koko elämä ja sen tarkoitus.

"Kiitokset ansaitsee myös avopuolisoni, jolta olen saanut tukea ja rauhaa kirjoittaa kandidaatintutkielmani näin nopeasti. Vanhempani ansaitsevat myös kiitoksen siitä mittaamattoman suuresta työstä, jonka he ovat tehneet, jotta minä olen näin pitkälle opintiellä päässyt. Tämän lisäksi haluan kiittää isovanhempiani siitä, että he ovat antaneet minulle valtavasti käytännöntietoja ja -taitoja. Lopuksi kiitokset vielä veljilleni, joilta olen oppinut, että periksi ei kannata antaa."

Kommentit:

Elämän sanoja

Kirjoittanut Jorma Närvä 22.04.2015 22:56:47

Kiitos Raija - hienoja ja TOSITÄRKEITÄ -sanoja. Toivottavasti sanomasi saa uutta ja laajempaa kaikua esimerkiksi nykyaktiivisen Energiaremontti 2015 kampanjan pohjalta! Tervetuloa Narikkatorille pe 22.5. klo 10-15 Helsinkiin. Siellä Energiaremonttilaiset kohtaavat toisensa ja myös samanhenkiset isänmaalliset tukijansa.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 05.09.2014 - Verkkotoimitus
Login