Loppurutistus sisulla ja sydämellä

Julkaistu 01.12.2017.

En tiedä mihin katoavat tunnit, päivät, kuukaudet. Elämän ja tutkimuksen flow tuntuu vievän niin mennessään, että ajantaju katoaa - juurihan iloisimme keväisistä tuulista ja veneiden laskusta saaristomme aalloille.

dadaepo-beach-2826172_640.jpg

Viime viikotkin ovat olleet erityisen täynnä uurastusta, ja aika kulkee kuin siivillä. Lokakuussa sain harjoitteluun kaksi toisen asteen datanomiopiskelijaa, jotka ovat reilun kuukauden aikana tehneet uskomattoman työn lasten energiapelien toteutuksessa. Seudullisestikin kierrätyksen ja kiertotalouden tehostaminen on hyvin tärkeä asia, jota pystymme edistämään kestävästi lasten ja nuorten kasvattamisella. Jos sinultakin liikenee tuntikin viikossa aikaa, vaikka lounaspalaveriin, niin kannustan ottamaan harjoitteluun nuoria opiskelijoitamme, yhdeksän viikon mittainen harjoittelu on oppimista ja iloa puolin ja toisin.

Iloinen olen myös siitä tuesta, jota olen saanut viime aikoina omaan väitöstyöhöni. Niinä hetkinä, kun oma usko työn onnistumiseen horjuu, on tärkeää, että löytyy joku, joka kannustaa ylös ja eteenpäin ja suorin sanoin antaa palautetta. Sanoo kuten Aallon ja Sitran kokoamat Murrosareenan asiantuntijatkin juuri totesivat, että energianjärjestelmän murros koskettaa kaikkia suomalaisia. Että energiasektorille tarvitaan täysremontti, myös Vaasan seudulle. Fossiilisen energiatalouden aika on nyt ohi, mikäli haluamme, että yhteiskunta ja ympäristö säilyvät edes jotenkuten eheänä ja tervettä elämää kannattelevana.

gas-1639242_640.jpg

Ihmisiä ja luontoa tuhoavat hiilikasat saavat kadota myös Vaskiluodosta. Rakenteiden muutos vaatii kovaa työtä, kun energiakentän perinteiset pelurit vaativat taloudellista pihviä ja vaativat sitä vain itselleen. Kestävä yhteiskunta ei kuitenkaan täten rakennu, talvisodasta on paljon opittavissa. Niin maanpuolustus kuin puhtaan elämän tulevaisuuden puolustaminen on yhteinen asiamme, jonka puolesta on tehtävä työtä sisulla ja ennen kaikkea sydämellä.

Loppuun toivotan vielä suuret onnittelut uudelle vararehtorillemme Annukka Jokipiille, ilouutisia! Mikäli yliopiston väestä löytyy innokkaita naisia, jotka koette maanpuolustuksen ja yhteiskunnan turvallisuuden läheisenä asiana, niin tervetuloa mukaan myös Vaasan Maanpuolustusnaisiin ja sitä myöden Naisten Valmiusliittoon. Toimin ensi vuoden Vaasan Maanpuolustusnaisten puheenjohtajana ja mielellään kerron lisää toiminnastamme vaikkapa kahvin ääressä kampuksella, ajankohtaisia kursseja löydät myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuskalenterista osoitteessa www.mpk.fi!

Kommentit:

Joulutunnelmaa toimistolla

Kirjoittanut Carita Eklund 11.12.2017 10:43:02

Hei Raija! Onpa kiva kuulla, että muillakin väitöskirjaa tekevillä hämärtyy ajantaju. Joskus viikko tuntuu kuukaudelta toisinaan yhdeltä päivältä.

Tsemppiä loppurutistukseen ja mukavaa joulunalusaikaa, -Carita

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 01.12.2017 - Verkkotoimitus
Login