Vaihtoelämää

Julkaistu 28.11.2017.

Aiemmat blogikirjoitukseni vaihdosta ovat koskeneet paljon opiskelua, mutta mitä me teemme täällä vapaa-ajalla?

Heti alkuun on pakko mainita, että minulle kävi todella hyvä tuuri, sillä asuntolassamme vallitsee loistava ryhmähenki. Kokkailemme ja leivomme yhdessä useamman kerran viikossa. Vaihdamme samalla kuulumisia ja monesti illalliset saattavat venyä useamman tunnin mittaisiksi, sillä nauruntäyteinen keskustelu ei ota loppuakseen. Illalliset ovat samalla myös kulttuurien vaihtoa, niin ruoan, musiikin kuin tapojenkin suhteen. Meillä on myös usein tapana kokoontua opiskelemaan yhteisiin tiloihin, mikä toimii yllättävän hyvin.

Umeålaiset rakastavat urheilua ja sille onkin tehty tänne loistavat puitteet. Ihan kampuksen vieressä sijaitseva liikuntakeskus IKSU tarjoaa 22 000 m² tilaa liikkua. IKSU onkin paikka kokoontua ja viettää aikaa, etenkin lentopallokentät vetävät opiskelijoita puoleensa iltaisin. Umeå on myös todella elävä kaupunki, joka on yllättänyt minut todella. Keskustasta löytyy paljon viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joista yksi on varustettu mm. sisäpentankkikentällä. Kaupungissa panostetaan myös paljon niin kuvataiteeseen kuin musiikkiin.

Kirjoitin aikaisemmin yliopiston ylläpitämästä Buddy Program –ohjelmasta, joka järjestää vaihto-oppilaille ohjelmaa viikoittain. Oman Buddy-ryhmäni yhteishenki on alkukankeuden jälkeen alkanut kukoistamaan. Paikalliset opiskelijat jaksavatkin järjestää meille ohjelmaan pari kertaa viikossa. Olemme päässeet kokeilemaan mm. curlingia ja lasersotaa. En tiedä onko kyse ruotsalaisesta perinteestä vai tutoreidemme musiikkimausta, mutta Take Me Home, Country Roads –kappaleesta on tullut ryhmämme ”tunnuskappale”, jonka jokainen meistä osaa jo ulkoa.

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 28.11.2017 - Verkkotoimitus
Login