Pohjoismaa-huumaa

Julkaistu 27.09.2017.

Narvikfjellet

Muiden vaihto-oppilaiden innostus Pohjoismaita kohtaan on tarttunut jo hieman meihin suomalaisiinkin. Umeåssa iltaisin suosittu aktiviteetti on ollut revontulien metsästys. Usein järjen rannalla on mahdollista myös viettää iltaa nuotiopiirin äärellä.

Tästä inspiroituneena varasimme matkan Narvikiin, joka itseasiassa on yksi maailman pohjoisimmista kaupungeista. Kuten aikaisemmin kerroin, kurssit Umeåssa sisältävät paljon itsenäistä opiskelua ja näin ollen mahdollisuudet matkusteluun ovat loistavat. 12 tuntia junassa tarjosi myös hyvän sauman valmistautua tulevan viikon seminaareihin.

Narvik osoittautuikin vuorien ympäröimäksi helmeksi, joka tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn. Pienestä koostaan huolimatta kaupungin ilmapiiri olikin hyvin kansainvälinen, sillä turisteja oli saapunut ympäri maailmaa lomailemaan luonnon helmaan. Olimme hyvin hämmentyneitä siitä, mitä kieltä meidän tulisi käyttää. Yksinkertaisimmat keskustelut oli mahdollista käydä ruotsiksi ja lyhyet norjan kieliset lauseet oli jopa mahdollista ymmärtää ruotsinkielen pohjalta.

Tähänastinen opiskelu täällä on ollut mielenkiintoista ja erilaista. Tällä hetkellä lukujärjestyksessäni on kaksi kurssia, jouden aiheina ovat ruotsin kulttuuri ja media sekä ruotsin sosiaalista maantiede. Sosiaalisen maantieteen kurssi on jotain aivan uutta minulle, samoin kuin muillekin ryhmässäni. Toisaalta on hauskaa että aihe on kaikille uusi. On mukavaa huomata kuinka erilaisia opiskelumetodeja kaikki käyttävät ja miten eri tavalla lähestymme asiaa, sillä kaikki ryhmäni jäsenet opiskelevat eri tieteen aloja. Onneksi pienen keskustelun jälkeen olemme kuitenkin aina löytäneet yhteisen sävelen.

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 27.09.2017 - Verkkotoimitus
Login