Kurkistus kirjallisuusopiskelijoiden maailmaan

Julkaistu 30.11.2017.

Workshop.jpg

Viimeinen vaihtokurssi alkaa nyt olemaan loppuesseetä vaille paketissa. Pääsinkin viimeisessä jaksossa syventymään digitaalisen tarinankerronnan maailmaan, joka osoittautui mieleniintoiseksi kokemukseksi.

Kurssin alku oli hyvin mielenkiintoinen, sillä minun lisäkseni kurssille osallistui vain kaksi vaihto-oppilasta, muut 30 opiskelijaa olivat paikallisia. Meidät jaettiin heti kurssin alussa kuuteen eri ryhmään, joissa työskentelimme koko jakson ajan. Viikoittaisilla seminaareilla mitattiin kuinka hyvin olimme tehneet pohjatyön kotona, mutta pääsimme myös itse tuottamaan ja analysoimaan tekstejä.

Verkkokirjallisuuden lisäksi kurssi sivusi erilaisia medioita ja pääideana olikin se, että oppisimme ymmärtämään kuinka sama tarina liikkuu eri medioiden läpi ja kuinka tarina muuttuu matkalla. Toteutimme ryhmätyömme hauskalla tavalla, sillä tutkimme Pirates of the Caribbean elokuvien tarinamaailmaa ja sen muokkautumista eri medioihin ja oheistuotteisiin.

Yleensä kurssit yliopistossa keskittyvät tieteellisen tekstin kirjoittamiseen, joten aluksi koin hieman vaikeksi irrottautua tästä tutusta tekstityylistä. Hauskinta kurssilla olivatkin ehdottomasti työpajat, joissa tutustuimme lähemmin verkkorunouteen, äänikirjoihin ja fanifiktioon. Fanifiktion kirjoittaminen tuntui aluksi vaikealta, sillä tyyli vaati hieman heittäytymistä. Toteutustapa oli melko vapaa ja oma tuotoksemme sai sisältää niin tekstiä, kuvia kuin videoitakin (ohessa kuva tunnin tuotoksesta). Pääsimme kokeilemaan myös äänikirjan kirjoittamista Solja Krapu-Kallion ohjauksessa.

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 30.11.2017 - Verkkotoimitus
Login