Hello from the other side

Julkaistu 11.09.2017.

Pari ensimmäistä viikkoa Pohjanlahden toisella puolella ovat kuluneet nopeasti. Kurssit ovat pyörähtäneet käyntiin ja vaihto-oppilaille on järjestetty erilaisia tapahtumia pitkin viikkoa.

Suurena yllätyksenä on tullut se, että kurssien rakenne ja sisältö poikkeaa melko paljon suomalaisesta tyylistä. Kurssit koostuvat pääosin luennoista ja seminaareita, jotka kummatkin vaativat valmistautumista etukäteen. Seminaareihin tulee usein valmistella jonkin pieni esitys ryhmissä ja ne sisältävät tyypillistä luentoa enemmän keskustelua. Kontaktiopetusta on kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin Suomessa, vaikka toki tämäkin on varmaan ainekohtaista.

Umeån yliopisto ylläpitää aktiivisesti vaihto-oppilaille suunnattua Buddy Programme –ohjelmaa. Ohjelman tarkoituksena on muodostaa ryhmiä, jotka muodostuvat niin vaihtareista kuin paikallisista opiskelijoista. Paikalliset kv-tutorit eli ns. Buddyt ovatkin keksineet meille paljon ohjelmaa aina rapujuhlista perinteisiin ulkopeleihin. Se että olen valinnut Ruotsin vaihtokohteeksi, on aiheuttanut hämmennystä muissa vaihto-oppilaissa. Viime viikkoina polttavia kysymyksiä ovatkin olleen ”Mitä viestintä on?”, ”Voivatko suomalaiset vilustua?” ja ”Onko Suomessa niin paljon ruotsalaisia että teidän pitää opiskella ruotsia?”.

Umeå vaikuttaa mukavalta ja rauhalliselta kaupungilta. Tutustuessani keskustaan huomasin sieltä löytyvän paljon kauniita paikkoja vanhoine rakennuksineen. Erityisen innoissani olen myös siitä että kävelymatkan päässä asunnoltani sijaitsee juna-asema, josta junaan hypätessä pääsee suoraa reittiä Tukholmaan ja parin mutkan kautta myös Norjan puolelle.

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 11.09.2017 - Verkkotoimitus
Login