Parasta aikaa

thumbnail_6-12.jpg

08.12.2017 0 comments.

SUOMI100

Suomen itsenäisyyspäivää vietettiin Umeåssa juhlallisissa tunnelmissa. Paikallisten suomenruotsalaisten opiskelijoiden järjestö oli järjestänyt upean illan, josta myös me pääsimme nauttimaan.

thumbnail_workshop.jpg

30.11.2017 0 comments.

Kurkistus kirjallisuusopiskelijoiden maailmaan

Viimeinen vaihtokurssi alkaa nyt olemaan loppuesseetä vaille paketissa. Pääsinkin viimeisessä jaksossa syventymään digitaalisen tarinankerronnan maailmaan, joka osoittautui mieleniintoiseksi kokemukseksi.

thumbnail-004.jpg

28.11.2017 0 comments.

Vaihtoelämää

Aiemmat blogikirjoitukseni vaihdosta ovat koskeneet paljon opiskelua, mutta mitä me teemme täällä vapaa-ajalla?

thumbnail_1.jpg

16.11.2017 0 comments.

Tentit vs. seminaarit

Suurimpana erona kotiyliopiston ja vaihtoyliopiston kurssien välillä on niiden rakenne. Umeåssa lähes jokainen kursseista koostu seminaareita ja luennoista sekä ryhmätyöskentelystä.

thumbnail_2d2d2d.jpg

31.10.2017 0 comments.

Viestintäalan kesätyö

Kesätyöpostauksen kirjoittaminen on hieman venähtänyt, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

thumbnail_5.jpg

29.10.2017 1 comments.

Havaintoja suomalaisuudesta

Monikulttuurillisessa kaveripiirissä suomalaisuus korostuu ja näin ollen havaitsee helpommin piirteitä, joihin aiemmin ei välttämättä ole kiinnittänyt huomiota. Olemme suomalaisten kaverieni kanssa usein nauraneet joutuessamme kiusallisiin tilanteisiin. Niinpä päätinkin listata muutamia suomalaisuuteen liittyviä asioita hieman leikkisään sävyyn.

thumbnail.jpg

21.10.2017 0 comments.

Kun päätimme tehdä opiskelusta hauskaa

Opiskelumotivaatio, tuo käsite joka usein on hukassa yhdeltä jos toiselta opiskelijalta. Oma motivaationi on välillä saattanut olla hukassa, sillä täällä opiskelemani kurssit ovat melko kaukana omasta alastani. Toisaalta vaihtelu virkistää, mutta joskus haastavat tekstit ja vaikeasti hahmotettavat kokonaisuudet voivat laskea motivaatiota ennen kuin aiheesta saa kiinni kunnolla.

thumbnail_narvik22.jpg

27.09.2017 0 comments.

Pohjoismaa-huumaa

Muiden vaihto-oppilaiden innostus Pohjoismaita kohtaan on tarttunut jo hieman meihin suomalaisiinkin. Umeåssa iltaisin suosittu aktiviteetti on ollut revontulien metsästys. Usein järjen rannalla on mahdollista myös viettää iltaa nuotiopiirin äärellä.