Vappuhulinaa Helsinkiläisittäin

Julkaistu 05.05.2016.

Senaatintorilla riitti vipinää vappuaaton iltana

Vappu on opiskelijoiden juhlaa, paikkakunnasta riippumatta.

Vaikka vappuaatto sattui tänä vuonna sopivasti viikonlopulle ja olisin periaatteessa ehtinyt etelän lämmöstä Vaasankin perinteisiin vapputouhuihin mukaan, päätin jo harjoitteluun lähtiessäni, että tänä keväänä voisin viettää vappua Helsingissäkin, kun nyt täällä kerran olen. Haalarit ja ylioppilaslakki ovat siis odotelleet kärsimättömänä vaatekaapissa jo jonkin aikaa.

Vapunvietto erilaisissa maisemissa oli hauskaa paitsi vaihtelun vuoksi, myös siksi, että tämän kevään jälkeen opiskelijavappuja alkaa olla omalta osaltani suhteellisen varmasti enemmän takana kuin edessä. Aivan viimeisen opiskelijavapun juhlinnasta tuskin oli vielä kuitenkaan kyse, ellen lähde gradun kirjoittamisen kanssa aivan lentoon syksyllä ja valmistu reilusti etuajassa. Nyt oli siis sopiva hetki testata muun maan vappuhulinoita, ja pyhittää viimeinen opiskelijavappu sitten ensi vuonna sinne Hoviskan rantaan vietettäväksi.

Millainen oli vappu etelässä länsirannikon rientoihin verrattuna? Koko vapunaika oli tänä vuonna ainakin siinä mielessä erilainen, että kun Vaasassa mahdollisuuksia ottaa ilo irti kevään juhlasta on jo lähes pari viikkoa ennen varsinaista aattoa, vietin minä tuon pariviikkoisen tällä kertaa tiukasti Hakaniemenrannan hellässä huomassa. Toki opiskelijatapahtumia järjestettiin pitkin viikkoa Helsingissäkin, eli mahdollisuuksia ulkoiluun olisi ollut tarjolla täälläkin. Vappuaattoon odottaminen kuitenkin kannatti; sää suosi juhlijoita, ja Helsingin vappu tarjosi noviisille paljon nähtävää ja koettavaa. Topeliuksen sijaan kävimme katsomassa Havis Amandan lakituksen, ja hämärtyvästä vappuillasta pääsi nauttimaan yhtä lailla kiertelemällä kaupungilla ja istuskelemalla viinilasillisen äärellä, kuin Fontanan perinteisissä vappubileissäkin.  Helsingissä koko kaupunki tuntuu juhlivan vappua, kun Vaasassa ilonpito keskittyy ainakin aattona enemmän opiskelijoiden harteille. Ylioppilaslakkeja ja vappupalloja näkyi liikenteessä vielä vapunpäivänkin iltana, joten kevään juhlasta osattiin ottaa kaikki irti.

Paikkakunnasta riippumatta vappu aloittaa kevään ja lähestyvän kesän odotukseen, ja tuo kaivattua hilpeyttä arkeen. Opiskelijapiireissä juhlassa on kuitenkin haikeakin puolensa, sillä tämän jälkeen moni opiskelija suuntaa kesälomille kotipaikkakunnilleen, ja kampus tyhjenee odottamaan uutta syksyä. Instagram ja Facebook tuntuivat jo viime viikolla täyttyvän kesätyöpäivityksistä, muuttouutisista ja palautetuista opinnäytetöistä, joten Vaasassa on varmasti hiljaista, kun harjoitteluni päätyttyä palaan kesäksi kaupunkiin.

Opiskelijavaput alkavat siis omalta kohdaltani käydä vähiin, mutta niin alkaa harjoittelunikin.  Kolmen kuukauden pätkästä on jäljellä enää muutama viikko, ja silti tuntuu siltä kuin olisi aloittanut vasta eilen.  Kuukautta minua aiemmin yksikkömme toisessa tiimissä aloittanut harjoittelija lähti jo viime viikolla, jolloin omankin harjoittelun päättyminen alkoi tuntua konkreettisemmalta. Toukokuulle sattuu vielä useampi lomareissu niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, joten kuukausi vierähtää nopeaan.

Surkuttelun ja kuun vaihteen odottamisen sijaan aion kuitenkin ottaa ilon irti vielä viimeisestäkin kuukaudesta, ja nauttia Helsingin keväästä sekä sen tuomista mahdollisuuksista. Vuoden koulutehtävät ovat nyt harjoitteluraporttia ja yhtä tenttiä vaille paketissa, joten aikaa puuhailla kaikenlaista vielä työpäivienkin jälkeen on huomattavasti enemmän.

Rentouttavaa kesälomaa sen jo aloittaneille, ja tsemppiä loppukevään rutistuksiin vielä Tritonian lehtereillä pakertaville!

 

-Sanna

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 05.05.2016 - Verkkotoimitus
Login